BMW jak sama nazwa wskazuje to skrót od BĘDIESZ MIAŁ WYDATEK.
Jest to zdecydowanie przereklamowane auto i przeznaczone dla osób o grubym portwelu.
Więcej nie popełnie tego błędu i następnym moim autem będzie japończyk tak jak przed BMW.
Silnik tego auta to totalna kupa, na samym początku posypały się panewki, jedna po drugiej. Auto było na gwarancji, ale salon zerwał umowe z serwisantem i nikt nie chciał zrobić tego w ramach gwarnacjii. Trzeba było zapłacić z własnej kieszeni.
Posiadam automatyczną skrzynię, jest sprawna i niemam do niej zastrzeżeń.
Chyba jak to w każdym BMW, zawieszenie jest bardzo dobre. Auto bardzo dobrze trzyma się drogi i elegancko pochłania nasze nierówności na drogach.
Widoczność jest niestety marna i do przodu i do tyłu, przydatny jest parktronic. (compact)
Wszystkie przyciski są w zasiągu wzroku i ręki, jedynie nie mogę przyzwyczaić się do przycisków regulujących szyby które są umieszczone zaraz obok skrzyni biegów. Zapomniałem wspomnieć o kole zapasowym umieszczonym pod podwoziem, ciężko się do niego dostać a pozatym narażone jest na czynnii atmosferyczne i po 3 latach jest zardzewiałe, a opona sparciała. SUPER POMYSŁ
Klima i nawiew działa ok, jedyny mankament to dość głośna praca wentylatora.
Z przodu miejsca nie brakuje, jest wygodnie a fotele regulowne są w kilku płaszczyznach. Natomiast z wchodzeniem do tyłu jest spory problem, przedni fotel za mało przesówa się do przodu.
Generalnie jest do zniesienia, denerwujący może być dość głośny silnik zaraz po odpaleniu, ale po chwili jest już znacznie lepiej. Pozatym powyżej 130 km/h też robi się głośnawo.
Ja bym tego auta nie nazwał ekonomicznym, pali ok 10-11 litrów w mieście co na silnik 1.8 wydaje mi się o wiele za dużo. Napewno większe spalanie powoduje automatyczna skrzyna biegów, ale bez przesady. Ceny serwisu w BMW wszyscy znają, na szczęście są inni mechanicy i sporo zamienników, więc da się wytrzymać.
Auto było kupione w salonie w Warszawie, z niewielkim upustem więc cena wydawała się atrkcyjna jak za BMW. Niestety nie otrzymałem tego na co liczyłem.
Napewno nie warte tych pieniędzy.
Niema drobnych usterek, wszystko to raczej duży kaliber.
Tak jak już pisałem wcześniej, panewki w silniku 4 sztuki, jakieś czujniki na wale, które uległy uszkodzeniu i uniemożliwiały jazde autem. Problemy za katalizatorem.