: rzędowa szóstka ma piękny klang, przy normalnej jeździe przyjemnie mruczy, jak się depnie to już super ryk. nastepnym modelem będzie pewnie następca e36 czyli e46
ceny częsci przystępne, ale warto poszukac zadbanego egzemplarza i przede wszystkim auta bez dzwona, bo inaczej lista wydatków może byc długa i bolesna dla kieszeni. pomijam jakieś obcierki lakieru bo w 12 letnim aucie jest to nieuniknione. zweryfikowac w miarę możliwości przebieg, 200 kkm to dla zadbanej rzędówki rozgrzewka
m52b20 elastycznosc, super dzwięk i jesli zadbany to praktycznie długowieczny. szukałem auta z silnikiem 2,8 (192KM), ale zadbaną bmw z tym wszystkim co chciałem ciężko znaleźc w cenie którą mogłem zaakceptowac , więc z czegoś musiałem zrezygnowac - kosztem silnika.
jeździłem już wieloma autami i tutaj do precyzji zmiany biegów mozna miec pewne ale... mogłoby by lepiej
bajecznie, jesli w tym aucie wszystko jest sprawne to jazda jest czystą przyjemnością - Freude am fahren
najmniejszych problemów z parkowanie m i widocznocią w czasie jazdy. dodatkowo bardzo przydaje się automatycznie ściemniające się lusterko wsteczne. oślepianie przez pojazdy jadące za mną nie istnieje, a pokonując długie trasy w nocy ma to znaczenie
wszystko na swoim miejscu i w niepowtarzalnym stylu bmw, bursztynowe podświetlenie super
bez najmniejszych uwag, mam dwustrefowego climatronika, szybko robi się ciepło i o parowaniu szyb nie ma mowy (świeży filtr przeciwpyłkowy).
przyjemnym gadżetem w chłodne poranki są podgrzewane siedzenia :) i podgrzewane lusterka gdy auto parkuje zimą pod chmurką
za wiele nie ma, mając 182 cm wzrostu i przy prawidłowym ustawieniu fotela miejsce dla pasażera na nogi jest, więc.... jak ktos szuka większego auta dla większej rodziny to e39 będzie w sam raz.
żadnych uwag
wcale nie ma tragedii, jak wynika ze spalania, które podałem, no chyba że ktoś lubi poszalec od świateł do świateł i jeżdzi na każdym biegu do powyżej 5 tys obrotów. jeżdże w miarę dynamicznie i spalanie mnie nie przeraża. tankuję Pb98 (mozna od 91 do 98 oktanów) i spala mi ok. 0,5 litra mniej niż na 95 okt.