Układ jezdny jest cudowny, wyważenie auta jest doskonałe, precyzyjny ukł kierowniczy=pełna kontrola nad autem.
Mimo że to sedan to wszystko widać i jest spoko.Problemów z parkowaniem nie mam więc o czyms to świadczy ;)
Wszystko na swoim miejscu.
Klimatyzacja dwustrefowa, automatyczna..to jets to co tygryski lubia najbardziej.regularna wymiana filtra "kabinowego" to bezstresowa jazda w deszczowe dni (nie parują szyby).
Z przodu trochę miejsca jest, ja nie narzekam a mam 186cm wzrostu.Z tyłu nie wiem bo nie siedziałem tam jeszcze :P
Jak jest zimny silnik to troszke klekotac musi-wiadomo bo to diesel.Ale podróż z prędkością 160km/h nie jest nieprzyjemna dla uszu.Trochę słychac świst wiatru ale to chyba nie jest dziwne przy takiej prędkości:)
No cóż podam to w dośc prosty sposób.Miasto-8l.Trasa- 6l (ale miałem już wynik 11l). Ogólnie najwyższe jakie miałem to 12l w mieście przy ostrej jeździe.To że TD (lub nawet mocniejszy TDS) może spalić 15-16 litrów prosze włożyć miedzy bajki.Chyba ktoś miał poprostu uszkodzony silnik (o co nietrudno w TDS, rzadziej w TD).Szanowanie auta i regularne wymiany i przeglądy uchronią portfel przed "zagładą".
Jeśli jest zadbane, garażowane a silnik nie ma usterek to cena idzie w górę (ale to chyab w każdej marce tak jest).
Potrafią się popsuć pierdoły typu spalony kondensator w "klimie".
POważniejszych usterek brak.Przynajmniej nie musze się obawiać pękniętej głowicy ...czego życze posiadaczom TDSów >:)
- zużycie paliwa dla silnika 325 td 115KM 85kW