Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E36 Sedan

Azzurek, 14 lat temu
Silnik 325 td 115KM 85kW
Rok produkcji 1993
BMW Seria 3 E36 Sedan 325 td 115KM 85kW 1991-1998 - Oceń swoje auto
Silnik : Duży silnik nie zawsze musi oznaczać duże spalanie. Duży silnik to większe bezpieczeństwo i potężny zapas mocy. Na trasie pokaże pazurki
Karoseria : Rdza pojawiająca się na nadkolach
Zawieszenie : Amortyzatory przednie na naszych pięknych drogach padają dość często
Silnik : Pompa paliwa.. cholerny wydatek i niestety typowa usterka w dieslu
Ja bałem się marki BMW, bałem się tak dużego silnika.. ale zdecydowałem się i nie żałuję. Opinie, że BMW to cholernie drogie auto i paliwożerne obaliłem już po 6 miesiącach ekspoloatacji. Nauczyłem się też, że duży silnik jest milion razy lepszy niż mała pierdziawka. BMW BMW BMW i już zawsze BMW
Ja jestem bardzo zadowolony z mojego 2,5 litrowego kolosa. Trzeba pamiętać, że to jest stary diesel i trzeba o niego dbać. Pamiętać żeby nie przegrzać i nie ruszać w zimie od razu po nocy. Silnik głośny - ja to lubię ale wielu może odrzucić. Ogólnie powiem mód :) maszynka nie do zajechania.. ja mam 270 tys i śmiga jak trzeba :)
Twarda, wyraźna, łatwa w obsłudze. Właściwie wad nie widzę żadnych. Jeżdzę już trochę i nie miałem jeszcze ani jednej usterki. Jak dla mnie duży plus
Kto co woli ale dla mnie tylni napęd to jest to!! Auto jest ciężkie, dobrze obciążony przód przez ciężki silnik, napęd na tył i można się bujać. :) Niestety przy naszych polskich drogach zawieszenie nie jest wieczne .. chociaż bardzo odporne
Coż mówić na temat widoczności w sedanie. Wszystko w jak najlepszym porządku, duże lusterka, duże szyby.. nic Ci nie umknie :)
No i tu pojawia się problem..brak przełącznika na obieg wewnętrzny i zewnętrzny powoduje, że samochód w ziemie nagrzewa się dobre 20-30 min. Po prostu katastrofa. Ogrzewanie tylniej szyby też robi swoje
Przestrzeń dla kierowcy ok, przestrzeń dla pasażera też jak najbardziej ok. Jednak jeśli z przodu jedzie ktoś duży to po przesunięciu fotela w tył.. pasażerowie na tylniej kanapie muszę siedzieć po turecku
Diesel, diesel i jeszcze raz diesel. Ciężko pisać o wyciszeniu w przydaku głośnego silnika z natury. Jeśli chodzi o wytłumianie dźwięków z zewnątrz myślę, że jak na samochód z 93 roku jest super.
I tu możnaby się rozpisać. Po pierwsze bujdą na resorach jest opinia o bmw, jako drogiej i paliwożernej maszynie. 2,5 litrowy silnik zjada mi o połowe mniej paliwa niż benzyna 1,6 w Corsie... Części na rynku jest w cholerę więc ceny też nie są wygórowane. Ktoś powie ubezpieczenie kosmos! - BUJDA! ja z 60% znizkami place 500 pln/rok. Pamiętać trzeba że silnik 2,5 TD potrzebuje pielęgnacji a ktoś kto o tym pamięta dużo kasy wydawać nie będzie.
Jak na samochód który ma tyle lat, powiem, że jest wart ceny jaką ma na rynku. Wygodne, duże, bezpieczne, eleganckie w tym wszystkim ekonomiczne.
Nie ma samochodu niezawodnego. Nie ma samochodu który się nie psuje. Ja jeszcze nie miałem usterki jakiegoś \"drobiazgu\" więc cóż powiedzieć. OK
Jak o samochód się nie zadba to różne kwiatki wychodzą. Ja kupiłem samochód o gościa który zupełnie nie dbał o samochód.. miałem do wydania sporo kasy na wstępie.. koło 2-masowe, tuleje, sworznie, końcówka drążka, RDZA! Ale jak już zrobiłem to wszystko i dbam o samochód.. ostatnią poważną usterką był spalony bezpiecznik :P

On - zużycie paliwa dla silnika 325 td 115KM 85kW [l/100km]

8,3