bardzo dobry samochód niepozbawiony kilku drobnych wad
Daje bardzo dużo przyjemności z jazdy co jest tym bardziej cenne po długim męczącym dniu w pracy
Silnik skrzynia biegów układ jezdny - rewelacja
Jeżeli sie dba i wymienia wszystko kiedy potrzeba bez awaryjzny i może służyć lata mój ma ich 17 :D
Prosty samochód i większość napraw można wykonać samemu, dużo dostępnych części na szrocie ale brac raczej oryginały
Tani w zakupie choć zdaje sobie sprawę ze ciężko znaleść zadbany i niezajechany model tym bardziej z natury auta
Nietrzeba być dresem by nim jeździć i mimo lat dalej świetnie wyglada
Tylny napęd
Pozdrawiam
silnik wiadomo bmw doskonale się kręci nawet pomimo tak małej pojemności pracuje bezproblemowo i lubi wysokie obroty oraz prędkości napewno najlepszy silnik o tej pojemności w swoim czasie choć do tego auta trochę zaslaby
Niebierze oleju na razie bez awarii i jakich kolwiek problemów nieskacza obroty ani nic nieslabnie moc pomimo wieku (17 lat)
zdecydowanie najlepsza skrzynia biegów jaka jeździłem bardzo precyzyjna i szybka
Zdecydowanie sportowo zestrojona co nieznaczy ze niemozna jeździć spokojnie klasa sama w sobie podobnie jak silnik nierownaja sie do nie żadne francuskie szity czy japońskie konstrukcje nic niechaczy i wszystko wchodzi bardzo gładko
układ jezdny tu znowu standardowo bmw napęd na tył i kto jeździł ten wie ze auto kocha zakręty luki pętlę i wszystko związane z jazda daje niesamowita frajdę z jazdy i wyczucie/panowanie nad samochodem oczywiście jak ktoś wie jak wykorzystać napęd na tył, raczej twarde zawieszenie niewiem jak w polsce bo jeżdżę w uk gdzie drogi są średnie i spisuje sie dobrze
widoczność dobra do przodu i na wszystkie strony do tylu już gorzej bo ciężko wyczoc tył auta nawet pomimo spojlera(który niezaslania a wręcz pomaga parkować)
wszystko na miejscu brakuje tylko jakiegoś uchwytu na napoje i w sumie przydało by sie jakieś dodatkowe otwieranie bagażnika bo raz udało mi sie zatrzasnac kluczyki w środku heh :p
ogrzewanie i wentylacja dobre, żadnych problemów tymbardziej ze jest szyberdach
Denerwuje trochę zaparowana tylną szyba i brak tylnej wycieraczki no ale to już szczegół, co bardziej może boleć to wyrabiajacy sie plastik przy mocowaniu srob panelu regulacji nawiewu ale o tym w usterkach ...
przestrzeń po przesiadce z minivna może trochę rozczarowywac ale moim zdaniem nie jest zle mam 173 wzrostu więc więksi (a są inni???:p) mogą czuć czasem dyskomfort w każdym razie dla mnie jest jak ktoś już napisał jak dobrze skrojony garnitur idealnie do mnie pasuje i świetnie sie z nią czuję jako kierowca, tym bardzie pasażer niepowinien narzekać z tylu zato raczej ciasno i raczej 4 osoby tym bardziej w dłuższą trasę, bagażnik w samraz niezasuzy niezamaly :)
wyciszenie raczej przeciętne tym bardziej ze ma założony stożek z dolotem, sportowy wydech i obniżone zawieszenie z 17 calowymi felgami więc odgłosy jazdy są raczej słyszalne ale w dobrym tego słowa znaczeniu choć na dłuższą trasę może być trochę męczący
a więc zużycie akceptowalne choć bez rewelacji no ale tego sie w sumie spodziewałem po takim silniku tego rocznika miasto od 9-12 czyli od spokojnej jazdy do jazdy \"sportowej\" hehe ze nienazwe tego inaczej zresztą ten samochód sam sie prosi by tak jeździć :D pozamiastem 7-9 prędkości od 110 do 180
Znowu wolniej nikt przeważnie niejezdzi a szybciej to niewszedzie można i zresztą dużo więcej sie nieda
Nieudalo mi sie przekroczyć zednego z tych przedziałów a jazdze różnie czasem szybko a czasem jak dziadek więc wiem co mówię :p
jeżeli znajdziesz zadbany i niezajechany model to niema nic lepiej jezdzacego za ta cenę
drobiazgi to jak już pisałem wcześniej panel nawiewu, słaby twardy plastik sie wyrobił i działa tylko najwyższa prędkość nawiewu, po wymianie srobek ratuje tylko wymiana panelu :)
Słaba elektryka/mechanizm podnoszenia szyb
Auto alarm :/ coś z nim nietak albo bagażnik z tylu nieztyka albo jest taki czuły i sie wlancza non stop
Tak samo centralny zamek trzeba zamykać na dwa razy...
No ale to drobiazgi można z nimi żyć :) choć czasem denerwojace
ciężko mi powiedzieć bo samochodu niemam długo (niecały rok) ale przejechałem już 19000 i jak nic sie niewydarzylo tym bardziej jak na wiek mojej bawarki szacunek dla panów z bmw za jakos montarzu i wykonania nic nietrzeszczy i niebije
Tymbardziej ze samochow nie jest i pewnie nigdy niebyl oszczędzamy ale zawsze zadbany co widać
Jedyne co zauważyłem to co jakiś czas do zrobiena jest zbieżność ale to przez stan dróg i prędkości przy wchodzeniu w zakręty :)
- zużycie paliwa dla silnika 316 i 102KM 75kW