Przeniesienie napędu
: Napęd na tylną oś! Super sprawa.
Układ elektryczny
: Central zamek j.w.
: Światło stop (lewe) j.w.
: Częta regulacja silnika krokowego (auto bez LPG)
Mimo wszystkich niedogodności to wciąż jest BMW - nic dodać nic ująć.
Demon prędkości to nie jest, ale czego spodziewać się po najstarszym 1.6 montowanym w e36. Na miasto w zupełności wystarcza, lecz żeby poszaleć trzeba poczekać aż silnik wkręci się na 3000-4000 obr.
Bardzo fajna, krótka. Bez problemowa.
Na zimówkach 15 cali i cienka opona 195 nie jest źle. Problemem może być szersza opona letnia. Ja mam 16 cali 205 i w koleinach trzeba uważać gdyż trochę autkiem rzuca na boki. No i co najważniejsze jak to w BMW napęd na tył - coś fantastycznego!
Bez problemów.
Wszystko na swoim miejscu!
Nie miałem jeszcze okazji przetestować, ale wiem u mnie np nie chodzi podgrzewanie tylnej szyby i nie potrafię dojść do przyczyny :/
Nie oszukujmy się, to najmniejszy model produkowany w tamtych latach tak więc miejsca w porównaniu do innych marek z tego okresu jest naprawdę dużo.
Nie narzekam, lubię nie raz posłuchać silnika jak wkręca się na wyższe obroty :P
Jak na 20-letni samochód gdzie nie dbano w tamtych czasach o wyniki spalania to naprawdę autko zachwyca. Początkowo palił w granicach 13-14 litrów w mieście ale po wyregulowaniu silnika krokowego i wymianie przewód wynik w mieście to 10-11 litrów/100 km. Na trasie to jakieś 8l/100km
Na rynku jest wiele tego typu samochodów, jednak ciężko znaleźć coś nie przechodzonego i zadbanego. U mnie akurat udało się trafić na samochód który ma 20 lat a mimo wszystko w jego historii jestem dopiero 3 właścicielem (2 Niemców i ja)
Na pewno coś by się znalazło. Częsta regulacja silnika krokowego, brak tylnego lewego stopu(raz jest raz go nie ma) central zamek raz zamyka a raz nie itp
- zużycie paliwa dla silnika 316 i 100KM 74kW