: Już nawet nie chodzi w nim o moc, tylko o to jak pracuje.
: Sondy Lambda, Vanos, przepływka
Niesamowite auto.
O tym silniku można pieśni śpiewać. 6 przepustnic, wkręca się jak piiiiii ma niesamowitą krzywa momentu obrotowego (od 3000obr do odcinki prawie cały czas powyżej 300Nm). Jak każdy silnik M, jest to dzieło sztuki porównywalne z silnikami montowanymi w najbardziej egzotycznych samochodach na swiecie. U mnie siedzi wersja GT, dwa smoki w misce olejowej to naprawde duży plus.
Mam kilka aut i w BMW skrzynia podoba mi się najbardziej. W czuciu zmiana biegów jest bardzo \"mechaniczna\", biegi bardzo ładnie wpadają.
Bardzo dobrze trzyma się na zakrętach, układ kierowniczy i wspomaganie też pierwsza klasa - nie za lekkie, nie za ciężkie.
Z tyłu nic nie widać. Do dziś nie wiem gdzie jest zderzak i jak daleko moge wycofać żeby w coś nie uderzyć.
Klasyczny kokpit BMW, wszystko na swoim miejscu. Jeśli chodzi o wnętrze, ciężko je pobić pod względem ergonomii.
Ani to dobrze, ani źle. Po prostu normalnie.
Jak pierwszy raz siedziałem w tym aucie to wydawało mi sie bardzo małe w środku. No i faktycznie miejsca jest niewiele. Powiem tylko, że moje auto jest wypatroszone (kubły, ściągnięte wygłuszenia, dywany, z tyłu nic nie ma) i do auta mieści się z tyłu 10!!! kół 16\" i 17\".
Jak było seryjne to było niesamowicie ciche, aż się zdziwiłem.
Rekordowe spalanie - uwaga - 102L/100km.
Na codzień pali dużo, ale musi. O dziwo ten silnik zdobył swego czasu nagrodę za oszczedność paliwa. Hę?
Koszt napraw wysoki bo to M ale te części które są wspólne z normalnym E36 można wyrwać za grosze.
Jak się dobrze kupi czyt. wyda te 40tys to ciężko o lepsze auto.
Nie ma się co sugerować - auta używam do sportu. Gdyby się nie psuło to znaczy że jest z nim coś nie tak.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 R6 295KM 217kW