Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E36 Compact

frycek, 11 lat temu
Silnik 316 i 102KM 75kW
Rok produkcji 1995
BMW Seria 3 E36 Compact 316 i 102KM 75kW 1994-2000 - Oceń swoje auto
Posiadam juz 4 lata i sprawuje się bardzo dobrze. Nie jestem demonem szybkości i silnik 1.6 w zupełności mi wystarcza. Niskie spalanie gazu i ceny części zamiennych nie opustoszą nam portfela. Kupił bym jeszcze raz ale teraz touring lub sedan gdyż w compact nie daje nam dużo przestrzeni i komfortu lecz bardzo dobry do swobodnego poruszania sie w mieście. Blacha dobrze się trzyma jak na taki wiek. Przez cały okres użytkowania wymieniałem trochę podzespołów przedniego zawieszenia, pompę wspomagania, bendiks i automat w rozruszniku, klocki z tarczami przód i chyba to wszystko. Dużo dobrych części można dostać na szrotach ja osobiście wolę kupić używaną sprawdzoną część ale oryginalną niż jakiś zamiennik z tesco co po jakimś czasie się posypie. Tylko raz nie mogłem kontynuować jazdy gdyż ukruszył się jakiś trójnik od przeprowadzania płynu chłodniczego do nagrzewnicy (ze starości) uziemiło mnie to na 15 i jakoś doczłapałem się do domu. Polecam BMW E36 są to twarde samochody dobrze że znika już stereotyp że BMW jeżdżą tylko dresy.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 316 i 102KM 75kW [l/100km]

8,7