Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E36 Compact

Silnik 316 i 102KM 75kW
Rok produkcji 1995
Okres użytkowania: 5 lat
BMW Seria 3 E36 Compact 316 i 102KM 75kW 1994-2000 - Oceń swoje auto
Inne : komfort jazdy i pozycja za kierownica .
Karoseria : małe ogniska rdzy ,Trzeba usunąć jak najszybciej
Jak na te lata auto rewelacyjne,tylko mercedes , audi z tych lat może z nim konkurować.Dobre wyposazenie,bardzo dobra jakiść wykonania,Do dzis auta mogą brać przykład ze starszych modeli BMW
charakterystyczny pomruk.przy większych obrotach czuć zacięcie sportowe,lubi obroty.troszkę żałuję,ze nie kupiłem tego 140km,ale nie jest żle.W tej samej klasie auta z silnikami 1.6 zostają w tyle,ale od BMW oczekuje się większej mocy:)
Nie raz mam problem z wrzuceniem pierwszego biegu,ale poprzednim właścicielem była kobieta;)Poza tym problemem rewelacja,krótki lewarek tuż przy ręce.
rewelacja pod warunkiem ,że będziemy wszystko na czas wymieniać.Gdy będzie \"wytłuczone\"diametralnie spada komfort
Mam sportowe fotele i siedzi się bardzo nisko,wiec po mieście z widocznością nie najlepiej,ale w każdej chwili można fotel podnieść i widoczność rewelacja.Polecam te fotele,Regulacja w każdym zakresie,dzisiejsze auta niech biorą przykład
wszystko pod ręką,brak co prawda regulacji wysokości kierownicy,ale ok.Wszystko czytelne ,pod ręką
Trzeba pamiętać o płynie chłodzącym,żeby nie było za mało,bo spada jakość ogrzewania,w lato klima,super!!!!!!!
jestem koszykarzem:)z tyłu nie jeżdżę:)
idealny kompromis między ciszą w kabinie ,a sportowym pomrukiem.Do 160 komfort bardzo dobry ,powyżej robi sie głośno.
Jest duża amplituda w spalaniu miedzy sportową a ekonomiczną jazda.Po trasie jadąc do setki zejdziemy poniżej 7l jadąc 140-160 nawet do 10,miasto 9-12,mam najnowszy gaz,narazie bez róznicy jesli chodzi o moc i spalanie.
Jak z dobrą kobietą,czym więcej dasz tym wiecej dostaniesz:)
elektryka średnia,nie raz problemy z centralnym zamkiem,światłem cofania,podświetleniem ilości kilometrów,regulacją świateł
wymiana chłodnicy od klimy(rdza),a teraz do wymiany stabilizator i guma na tylnym przegubie,reszta to jak wszedzie,hamulce płyny itd.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 316 i 102KM 75kW [l/100km]

7,6