ogólnie rzecz ujmując mogę każdemu z czystym sumieniem polecić ten samochód-poprostu BMW i nic więcej;)))!a niby drogie częśći(jest dużo zamienników i polecam szukać nowych częsci gdyż sam sie przekonałem że niejednokrotnie są tańsze od tych ze szrotów) czy duże spalanie to są mity!
Silnik chodzi dobrze i najlepiej ciągnie powyżej 4tys obr na benzynie bo na gazie da sie odczuć spadek mocy(choc niewielki)
Skrzynia pracuje bez zarzutu!biegi wchodzą precyzyjnie i bez problemów!
Ja mam lekko obniżone zawieszenie i prowadzi sie dobrze, choć mogło by być sztywniejsze:))gdyż w zakręcie troszke za mocno sie wychyla!
Widoczność niestety przeciętna bo niektórzy mogą mieć kłopoty z wyczuciem odległości prz cofaniu(nie widaćtyłu) ale to jest kwestia wprawy;)
Ergonomia bez najmniejszych zastrzeżeń, wszystko tam gdzie powinno być!
Oki tylko w moim aucie brakuje mi klimy:)
Przestrzeni z przodu jest sporo ale z tyłu mogło by być troszke wiecej!
Jeśli sie jedzie powoli nie przeciągając to jest cichutko;) ale jak ktoś lubi szybką i dynamiczną jazdę to musi posłuchać silniczka:))))))))
Jeżdżac na benzynie autko spalało mi 10l na 100km przy mojej raczej dynamicznej jezdzie:) a gazu pali mi max 14l w mieście(przy raczej szybkim przemieszczaniu sie:))!!!Uważam ze jak na to auto to spalanie nie jest duże i bez problemu można zejść poniżej tych wartości przy spokojnej jeżdzie!ale czy opłaca sie jeżdzic wolno i oszczędzic ok 2l gazu na 100km:))))
Niestety z niezawodnością bywa róznie!jeżdże tym autem juz rok i musiałem pare rzeczy wymienic!np.wisko wentylatora-silnik sie przegrzewał , przewody paliwowe(rurki bo zerdzewiały i płyn wyciekł)ale z drugiej strony nie ma sie co dziwić bo to auto ma juz 15 lat:)
Jedyna poważna usterka w tym aucie to buł mały remont silnika a mianowicie wymieniałem wałek rozrządu , mostki i popychaczekoszt ok1200zl) gdyż poprzedni własciciel zaniedbał zmiane oleju i to chyba nie raz:((
- zużycie paliwa dla silnika 318 i 115KM 85kW