: pomimo tego co napisalem silnik bardzo dobry dobrze przyspiesza i elastycznaos nienajgorsza
: popychacze hydrauliczne nawalaja dlatego polecam silniki 1.8is
: czasami szwankuje
jezdze autkiem 1rok w prawdzie silnik jest po remoncie bo poprzedni wlasciciel sie nie popisal i nie dbal o auto opinie na temat tego motor m40b18u sa różne ja uwazam ze moje e30 jak na swoje lata i przbieg chodzi dobrze a szczegolnie po remoncie przyspieszenie dobre trzeba dobrze podkrecic i wtedy idzie
biegi bez problemu wskakuja rewelacja
to juz zalezy od auta ja posiadam sportowe zawieszenie +obnizajace sprezyny i auto sie prowadzi rewelacyjnie połyka zakrety z przodu gwintowane zawieszenie koni tyl regulacja twardosci takze koni. na zakretach wysmienicie. wszystko dostosowane do tego wlasnie modelu
jak na pozycje w aucie widocznoisc dobra
jak to w bmw kokpit skierowany w strone kierowcy co daje fajny efekt autko z przelomu lat 80 i 90 wiec rewelacji sie nie spodziewajmy ale wsztsko na swoim miejscu jak to u niemcow
szybko sie nagrzewa w srodku bez zastrzezen
dla kierowcy i pasazera ok z tylu gorzej zalezy kto ma jaki wzrost
to zalezy od wyposazenia ale co to za przyjemnosc nie slyszec silnika w bmw??????
wszyscy mowia bmw to ale palii no jasne ze pali autko z zacieciem sportowym to dziwne jakby malo palilo oczywiscie mowie tu o dunamicznej jezdzie przy spokojnej jezdzie moje 1.8 trasa 6,5-7 przy predkosci 120km/h miasto 10 przy spokojnej jezdzie podczas rajdu lepiej nie pytac...
auta marki BMW zawsze sa w cenie
korbka szyberdachu czesto w nienajlepszym stanie,
1.8 m40 ma swoje wady szczegolnie hydraulika w silniku
- zużycie paliwa dla silnika 318 i 113KM 83kW