Ocena kierowcy - BMW Seria 2 G42-U06 Active Tourer
niecały rok
: bardzo wygodny samochód
Przeniesienie napędu
: awaria skrzyni biegów
Dałbym 5 gwiazdek, ale historia ze skrzynią spowodowała spadek mojej oceny.
rewelacja! 3 cylindry, ale w ogóle tego nie czujesz w trakcie jazdy. start stop działa bezbłędnie, chociaż jak nie zapomniałem, to wyłączałem. dynamika rewelacyjna.
jak działa, to jest rewelacja. pięknie zmienia biegi, szybka. niestety, miałem z nią problem, wyskakiwał komunikat "brak możliwości włączenia biegu wstecznego". Za pierwszym razem samochód został odholowany, a później już się nauczyłem wyłączać zapłon i usterka na jakiś czas znikała. Kilka wizyt w serwisie, reset oprogramowania, adaptacje skrzyni i w końcu decyzja o jej wymianie. Na chwilę obecną jeździ bez uwag.
to bardzo wygodny samochód
bardzo mi się podoba sylwetka, ludzie zdziwieni, że to BMW ;-)
super
super
bez uwag
przestronne auto, miałem przesuwaną tylną kanapę i muszę przyznać, że to fajne rozwiązanie
jak to w BMW, na najwyższym poziomie
średnie spalanie 5.6l na 100 kilometrów, ale muszę dodać, że jeżdżę zgodnie z zobowiązującymi ograniczeniami prędkości i raczej ekonomicznie
po dodaniu wyposażenie cena wzrosła do ponad 200 tysięcy, trochę dużo, chociaż jakość zawsze kosztuje.
żadnych drobnych awari
problem ze skrzynią biegów (brak możliwości włączenia biegu wstecznego) i w konsekwencji jej wymiana. z tego co mi mówiono, to był problem jakimś czujnikiem ciśnienia w skrzyni, bo awaria występowała podczas pracy silnika na biegu jałowym.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 220i 170KM 125kW