Ocena kierowcy - BMW Seria 2 F22-F23-F45-F46 M-Coupe
Przebieg:
43 tys. km
Okres użytkowania:
2 lata
Auto to fabryka endorfin. W tym przedziale cenowym ciężko znaleźć auto, które będzie dawać aż tyle radochy. Testowałem Caymana, f type, M3 , RS3, ale to M2 zrobiło na mnie najlepsze wrażenie.
Kapitalnie podaje w średnim zakresie obrotów, na górze łapie nieco zadyszki. Brzmi dużo lepiej niż s55 w M2 competition i ma trochę inna charakterystykę, ale do 160kmh oba auta jadą identyczne, później comp zaczyna odjeżdżać trochę.
Dkg jest świetne, bardzo szybkie i agresywne, nie pracuje tak płynie jak pdk , ale dla mnie brutalność tej skrzyni to zaleta.
Układ kierowniczy bezpośredni i szybki, jedzie jak po sznurku kiedy tego chcemy, ale nie trzeba prosić dwa razy żeby zaczęła iść bokiem.
Zaskakująco dużo miejsca jak na tak niewiele nadwozie. Z tyłu spokojnie usiądą osoby do 185cm.
Z wydechem m performance jest dość głośno, ale tak ma być.
Wiadomo to M'ka więc eksploatacja jest droższa niż w standardowym samochodzie, ale nie ma tragedii.
Obecnie w tym budżecie ciężko znaleźć świeże auto, które by oferowało tyle zabawy w tym budzecie. Jeździłem też sporo M2C moim zdaniem przy obecnych różnicach cen nie warto dopłacać. Zwykle M2 jest bardziej dzikie i narowiste niż Comp przez inną charakterystyke silnika, brzmi też lepiej. Comp będzie trochę szybszy, ale tylko przy prędkościach powyżej 160kmh jest też bardziej podatny na modyfikację i podnoszenie mocy.
Kompletnie nic się nie dzieje z autem
Nie ma żadnych problemów.
- zużycie paliwa dla silnika M2 370KM 272kW