Ocena kierowcy - BMW Seria 1 E81/E87 Hatchback 5d E87
Przebieg:
32 tys. km
Okres użytkowania:
1 rok
: Świetna pozycja za kierownicą,wyciszenie i kultura pracy silnika.
Bardzo udane auto.Na pewno wyróżnia się świetnym wyglądem (polecam ksenony),bardzo kulturalnym silnikiem i prowadzeniem.Potwierdzam Panów z BMW-daje radość z jazdy,o to tutaj chodzi.O drobnych niedogodnościach trzeba zapomnieć i cieszyć sie drogą.
Bardzo ciekawy silnik.Do tej pory miałem do czynienia z 2.0TDI w A3 i pózniej w leonie-oba miały 140KM.Tam był nagły,odczuwalny zastrzyk mocy.Tutaj jest inaczej.Cały czas płynnie,bez jednorazowego uderzenia.Na początku nie podobało mi się to,ale teraz rozumiem-w 2.0TDI góra była pusta,tutaj można kręcić go jak benzyne i nadal przyspiesza tak samo i jak się okazuje jest szybszy od konkurentów.
Z jednej strony połyka biegi i chodzi z lekkim oporem co bardzo lubie,ale czsami potrafi przychaczyć,np przy szybkiej redukcji podczas wyprzedzania.
Jak dla mnie świetnie.Wcale nie jest zbytnio twardy.Sprężyście wybiera dziury,prowadzi się pewnie,w zakrętach prawdziwa frajda.Na mokrym trzeba jednak pamiętać,że to tylny napęd
Z tyłu widać mało,trzeba też uważać na wielką przednią maskę.Opłaca się kupić 1kę z czujnikami.
Brawo,wszystko jest tam gdzie być powinno.Jak dla mnie to jest to.
Działa super-nagrzewa się bardzo szybko,klima w lecie jest również bardzo efektywna.
Jeżeli chodzi o pozycje dla kierowcy to jak dla mnie jest idealna.Nie miałem jeszcze okazji jeździć siedząc tak sportowo.Uwielbiam to-bardzo nisko,kierownica da się świetnie ustawić.Pasażer również może zasiąść jak mu wygodnie-wysoko,nisko.Z tyłu miejsca jest mało,ale ja woże tam kogoś sporadycznie,więc dla mnie to żaden problem.
Nie ma porównania do bezpośredniego konkurenta Audi A3.Tutaj jest cichutko,na trasie idealnie.Wielki plus.
Jeżeli chodzi o zużycie paliwa,to mało nie pali.Ceny przeglądów w normie,jeżeli chodzi o zamienniki to nie ma większych problemów.
Drogie auto niestety.
Wszystko gra