Ocena kierowcy - BMW Seria 1 E81/E87 Hatchback 5d E87
Przebieg:
30 tys. km
Okres użytkowania:
1 rok
: Po roku eksploatacji 116 dobrze jeżdzi,pięknie wygląda i daje wspaniałe uczucie radości z jazdy.JAk w reklamach .Polecamy.
Autko jako drugie w rodzinie idealne,po mieście łatwe do poruszania i parkowania.
Wygląda ponadczasowo,szczególnie w metalicznym czarnym lakierze.
Jeden zamiar kradzieży -podjechała laweta ! Nie udało im się.
Mimo, iż posiadam swoje autko(japończyk) to zawsze z przyjemnościa wsiadam do jedynki.
Jak na pojemnosc 1600 i 122 KM bardzo dobrze,autko służy generalnie małzonce,więc nie potrzebuje wiecej mocy.Ale wlewam benzynkę 98.
Żadnych zastrzeżeń
Doskonałe prowadzenie i trzymanie się drogi,prawdziwe BMW,oprócz cięzkich warunków zimowych -śnieg!!! ,gdzie przenionapedówki są jednak bardziej przewidywalne !!
Jak dla mnie ok.Jesli chodzi o tył to fajne czujniki i nie ma co się martwić.
Doceniłem super rzecz jaką w lecie jest szyberdach.Bardzo dobry system audio.Aż się chce słuchać.Czytelny polepszony system I-drive,wielkość kierownicy dobrano idealnie.siedzenia bardzo dobre,na dłuzszych trasach zadnych dolegliwości czy zmęczenia.
Bardzo dobrze,zadnych uwag
Nie jest to duze autko ale zdało egzamin na 10 dniowym wyjezdzie wakacyjnym po niemałych górach w 4 osoby.Bagażnik był wprawdzie załadowany na maxa ale spoko,jak u wszystkich których mijaliśmy.
Oczywiscie dla 5 osoby to juz miejsca za duzo nie ma.
Do 120 km bardzo cicho.Potem nieco głośniej ale dzwięk i hałasy nie irytują.
Spalanie -miasta nie analizowałem,po prostu jeżdzimy ,ale wakacyjne 4500 km po Europie-góry,autostrady ,drogi zwykłe : średnia 7,4 l.
Ceny przeglądów ? wiecej niz poprzednie autko (jeden wykonany przegląd za 600 pln) ale jakoś na razie nie odczuwamy.
Gdybyśmy mieli kupować BMW 1 z tym wyposażeniem jako nowe,cena 150 000 zł (przynajmniej dla nas) zaporowa,ale na szczescie mozna znaleść takie autka w sieci dealerskiej za połowe tej kwoty,wiec spokokojnie stosunek ceny do jakości jak najbardziej dobry.
Zakupiony jako półroczny u dealera BMW, po roku eksploatacji nic się nie dzieje.Zadnych uwag co cieszy .
Żadnych usterek.Oby tak dalej.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 116i 122KM 90kW