Ocena kierowcy - BMW Seria 1 E81/E87 Hatchback 5d E87
Przebieg:
24 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
: sportowy zawias (dodatkowo), rozklad masy 50-50, o ile droga rowna to nie jechalem jeszcze autem zeby tak sie trzymalo (usportowiona najnowsza C-klasa nie ma szans - testowalismy ;)
: jak ktos pisze o usterce w tym aucie to chyba sam cos zepsul
auto od momentu zakupu sprawia super frajde, mialem kupic golfa V i mialbym nudne vw, tak to mam sportowe bmw (wyglad - pakiet M, sportowy zawias), dla mlodego poprostu bajka - trzeba bylo tylko przebudowac audio, w zakretach nie do pokonania, dziewczyny leca na auto ;) - po obu stronach odry :D
silnik 1.6, trochu mulowaty, ale za to nie pali za duzo, w sumie z dobra skrzynia biegow, leci 210km/h, na lewy pas w PL nadaje sie spokojnie, w DE zreszta tez :)
dlugo zestopniowana, pomaga w oszczednej jezdzie po miescie
jak gokart, naprawde bajka, auto idzie wyczuc od razu, jak po szynach - na serpentynach NIKT nie ma szans
do tylu praktycznie nic nie widac, ale trzeba przyznac, ze to maly czolg, male szybki itd, przy 8 airbagach czuje sie bezpiecznie
wszystko w zasiegu reki, trochu mi zajelo czas u dojscie do tego jak sie wylacza tylna wycieraczke, ale tak do dobrze, jak wlatuje na trase (a to bardzo czesto: PL-DE) to po 12h nic mnie nie uwiera, ani nie przeszkadza, wiec dobrze
dziala jak nalezy - hehehe - w seicento bylo to problematyczne - staaare czasy :)
jezdze sam, wiec ideal :), brat (1,9metra) miesci sie spoko do tylu i nie narzeka, po wsadzeniu audio do bagaznika - bagaznik zniknal :) - ale za to fajnie duduni :D
przy 160km/h cicho, idealna predkosc przelotowa na ten silnik
przeglady i naprawy w bmw mam za darmo, wiec mnie nie interesuja, pali ponad 8litrow na trasie, ale tez mu nie zaluje, wozek dobry na trase
drogie!! za ta cene powoli 2golfy by byly, ale w koncu to bmw, a nie vw, a to juz calkiem inna bajka ;)
po 23tys pachnie jeszcze nowka, wszystko twarde i solidne, jak mowie - maly czolg
niewiem co to usterki w tym aucie... we wszystkich niemieckich testach wygrywa na niezawodnosc (nawet z golfem)
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 116i 115KM 85kW