Ocena kierowcy - BMW Seria 1 E81/E87 Coupe E82

Marcin M., 15 lat temu
Silnik 125i 218KM 160kW
Rok produkcji 2008
BMW Seria 1 E81/E87 Coupe E82 125i 218KM 160kW 2007-2013 - Oceń swoje auto
Silnik : Elastycznośc, jedwabistość pracy.
Idealne auto dla osoby kochającej samochody, dla której tylna kanapa to tylko miejsce na odłożenie teczki lub kurtki.
Moc 218 KM jest OK, chociaż przydałoby się parę kucyków więcej. Dźwięk silnika, sposób wchodzenia na obroty, bez najmniejszych zastrzeżeń.
Idealnie zestopniowana skrzynia biegów. Pozwala na bardzo szybkie przyśpieszenia i zarazem umożliwia całkiem niezłą elastyczność.
Z pakietem M auto jedzie jak po torach.
Jest OK, ale widoczność do tyłu jest dość ograniczona. Kształt tylnych nadkoli dodatkowo utrudnia korzystanie z dość małych lusterek.
Wszystko tam gdzie potrzeba. Prosto acz funkcjonalnie.
Jak na razie zero problemów czy uwag.
Kierowca i pasażer z przodu podróżują bardzo wygodnie. Fotele w wersji sport z możliwością pochylania umożliwiają zajęcie idealnej pozycji zarówno dla kierowcy jak i pasażera. Z tyłu ciasno, bardzo ciasno. Na trasy do godziny jazdy OK, potem męczarnia.
Dobre, słychać silnik czyli to co zastępuje system audio :)
Średnia 9,4l na 100 km jak dla auta z takim silnikiem przy dość szybkim stylu jazdy jak dla mnie rewelacja.
BMW słono sobie liczy na sam samochód a ceny opcji są wręcz złodziejskie. Niestety ciężko się oprzeć nowej nawigacji z poprawionym i-drive.
Jestem dość wyczulony na wszelkiego rodzaju drobiazgi i dlatego zamieniłem rocznego Saab\'a 9-3 TTiD Areo na BMW 125i Coupe. Nic nie trzeszczy a jakość spasowania elementów wręcz powala.
Jak dla mnie bomba :)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 125i 218KM 160kW [l/100km]