Ocena kierowcy - Audi V8

Shamm sysadm@airclub.com.pl, 22 lat temu
Silnik 3.6 quattro 250KM 184kW
Rok produkcji 1990
Audi V8 3.6 quattro 250KM 184kW 1988-1994 - Oceń swoje auto
Dalem 5 :) dla mnie auto jest super, jezeli wytrwam przy wszystkich humorach samochodu, to mam nadzieje, ze doprowadze go do calkiem dobrego stanu. Jezeli ktos ma zaciecie i troche rezerwochych pieniedzy to moze sie nie zastanawiac :) Mozliwe, ze im wiecej aut pojawi sie na polskich drogach bedzie latwiej o czesci.
V8 :)
Mysle, ze manualna skrzynia bylaby dopelnieniem wszystkiego, ale co do automatu, to o ile jest ok, to jazda nim jest naprawde mila. Mozliwosc wyporu pomiedzy Sport-Economic-Manual
Prowadzi sie naprawde super, naped na wszystkie kola tez super. Niestety w przypadku niskiego auta trzeba uwazac prawie na wszystko. Co do hydraulicznego zawieszenia, hmm niestety servis tego troche drogi. Pozwolicie, ze na temat tarcz hamulcowych potocznie zwanych UFO nie wypowiem sie ...
Ocenilem na 4, ale od 4 dd 5 dzieli tylko przyzwyczajenie.
Wszystko tam gdzie trzeba
w zimie bardzo szybko sie nagrzewa, webasto rowniez ciekawie dziala. Dosyc mocno wyczuwalna w kabinie temperatura bijaca od silnika, skrzyni i wydechow
dla mnie naprawde ok. Coprawda jeszcze nie jechalem z tylu. Bagaznik po zainstalowaniu butli nadal duzzzyyy
o ile zawieszenie jest w dobrym stanie to jest naprawde ok. cichy szum i mile bulgotanie :)
zuzycie paliwa 11-18 l. Polecam LPG. Trzeba zapomniec o przegladach a ASO, ceny napraw rowniez kosztowne, ale warto czasem cos kupic oryginalnego.
auto udalo mi sie nabyc za calkiem nie duze pieniadze. Pomimo jego stanu oraz humorzastych usterek jestem zadowolony, ale co auto to i jego stan techniczny. Ogolnie duza wygodna limuzyna V8 za w miare normalnie osiagalną kase.
elektryka, podswietlenie zegarow, cos czasem stuknie, cos czasem zgasnie :) Przy
Czasem cos jest w rozsypcce a nadal dziala :) ale chyba najbardziej powazna i kosztowna usterka jest awaria skrzyni automatycznej.
Audi V8