Układ hamulcowy
: Hamulce zatrzymują to auto jak by ważyło tylko tonę
Właściwości jezdne oraz napęd bardzo dobrze zgrane przez co jak na dwie tony bardzo pewnie się prowadzi,silnik elastyczny choć troszkę mu brakuje.
Silnik pracuje bardzo przyjemnie i równomiernie,w odczuciu dobrze współgra z resztą samochodu.272 konna jednostka jest na pewno bardziej przyjemna podczas szybkiego wyprzedzania,choć nie można słabszej wersji zarzucić opieszałości.
Skrzynia dopasowuje się do stylu jazdy i w mgnieniu oka zmienia bieg właściwie bez odczucia tego.Zdarza się przy ruszaniu lekkie szarpnięcie ale to raczej z odblokowania elektrycznych zacisków hamulców.
Tu trzeba przyznać że Audi zrobiło kawał dobrej roboty,auto prowadzi się doskonale klei się do drogi i można naprawdę szybko pokonywać ostre odcinki drogi w zasadzie nie odczuwając tego.
Komfort jest na najwyższym poziomie.Super
Na dobrym poziomie.
Nie ma do czego się przyczepić ,cicha i sprawnie pracująca.
Miejsca jest nad wyraz dużo,jeszcze w żadnym tego typu aucie nie widziałem.
Wyciszenie jest następną zaletą tego samochodu jest po prostu super cicho.
Próbowałem jeżdzić bardzo oszczędnie ale moje spalanie oscylowało się w granicach 8 litrów,lecz gdy troszkę przycisnę to średnia wzrasta do 10 litrów.Największe spalanie na trasie Gdańsk -Katowice którą pokonałem w 4 godziny i 10 minut wyszło 11.5 litrów .
Jak wiadomo mogło by mniej kosztować,producenci przesadzają z cenami.
Na początku zepsuł się czujnik presens,oraz zestaw wskazników.
Poważnych usterek jeszcze nie zaznałem i mam nadzieje że tak zostanie.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 TDI 218KM 160kW