NIESAMOWITY wygląd a zwłaszcza przód-bije wszystkie auta na głowę-nawet wypasioną limuzynę a8,silnik V8 350KM-7.5sekundy do setki przy masie 2.5tony-niesamowite wrażenie z jazdy,bardzo dużo miejsca w środku,nowe auta z tego roku nie dorastają mu do pięt...
mistrzostwo świata-jak jadę sam-to nie włączam radia-chcę posłuchać mruczenia silnika na niskich obrotach i jego niesamowitego ryku na wyższych obrotach(dosłownie FERRARI)
zależna od stylu jazdy-jeśli jedzie się całą rodzinką-spokojnie i ospale-to wszystko jest uśpione-nawet skrzynia potrafi się spóźnić z reakcją...jeśli często daje się w palnik-to skrzynia też super szybko zmienia przełożenia-czyli tak jak być powinno
tym autem się po prostu płynie po drodze...dzięki szerokim kapciom 275/45 zr20 nie czuje się nawet wjazdu na krawężniki;układ jezdny precyzyjny bez jakichkolwiek zastrzeżeń
wysoka pozycja za kierownicą no i te OGROMNE lusterka zewnętrzne-coś niesamowitego;parktronik przód i tył-obowiązkowy i kamera cofania bardzo przydatna przy ekstremalnej jeździe na wstecznym biegu
ergonomia na piątkę z plusem,świetnie pomyślane niektóre rzeczy we wnętrzu czyli wszystko na swoim miejscu
czterostrefowa klima ,podgrzewane przednie i tylne siedzenia ,dodatkowe nawiewy i klimatyzacja dla trzeciego rzędu siedzeń-luksus w pełnym wydaniu-to audi q7
bagażnik 330l-moje dwie córeczki w trzecim rzędzie siedzeń.dwóch synów w drugim rzędzie siedzeń a na przodzie ja i moja piękna żona-czego chcieć więcej? zadziwiająco ogromna ilość miejsca w drugim rzędzie-chyba żaden suv tyle miejsca nie ma
wsiadasz do auta i odcinasz się od świata...odpoczywasz...stajesz się kimś wyjątkowym prowadząc wyjątkowy samochód...a V8mruczy...
duże spalanie dwucyfrowe...nie może być inaczej...dobrze że mało jeżdżę...no i stały i niezawodny napęd na cztery koła...coś za coś kochani
spełnienie marzeń
- zużycie paliwa dla silnika 4.2 i V8 quattro 350KM 257kW