: Piano blac trzeba okleić a kiedy włączysz ambientem pięknie to wygląda w czarnym wnętrzu.
Po 1 roku od wyjazdu z salonu ciagle jest radosc.
Elastyczny. Wystarczajaso dużo mocy w trybie dynamic. Oszczędny przy spokojnej jezdzie. Po kilkuset km samochód uczy się twojego stylu jazdy. Zaczyna żeglowac kiedy jedzie z górki lub toczysz się do czerwonego światła. Na wyłączonym silniku potrafi przejechać ponad 1,5km z górki na autostradzie kiedy stopniowo zdejmiesz nogę z gazu.
Tryby jazdy super. Wybierasz sport kiedy chcesz żeby był żywy i skakał pomiędzy samochodami. Komfort lub oszczędny kiedy nie ma pośpiechu.
Zawieszenie pneumatyczne to mega komfort nie tylko na dziurach ale na zakrętach i autostradzie. W trybie komfort płynie po trasie jak tankowiec. Tryb sportowy szybką reakcja i sztywność.
Lakier odporny na ścieranie. Nie widać drobnych rys po roku
Duze lusterka szerokie widzenie i systemy martwego punktu ok
Duży bagadnik dla 4 osóbwej rodziny wystarczająco pojemny i ustawny. 4 gwiazdki za tylne siedzenia które nie składają się całkiem do poziomu. Ale wiedziałem o tym przed zakupem
Szybko się nagrzewa i schładza. Podgrzewane siedzenia uzupełniają komfort.
Nie kupiłem A6 bo tam prawa noga opierała mi się o tunel środkowy. Identycznie jak w passacie b8. W Q5 komfort. Szeroko. Tunel nie przeszkadza w długich podróżach.
Brac z szybami bocznymi klejonyminzeby bylo bezszelestnie. Szyba czolowa akustyczna i zwylke boczne daja wystarczajaco duze wyciszenie zeby swobodnie rozmawiac przy predkosci autostradowej. Dokupiłem wygluszenie pokrywy silnika za stowke na znanym portalu. Teraz do 50km praktycznie nie słychać silnika
Wymiana oleju w serwisie sugerowana co 30kkm. Można ściągać samodzielnie wysysarka przez zaślepkę bagnetu serwisowego. 15 min i wymiana samodzielna. Wysysarka.amortyzuje się po 5 min.
Kupiłbym ponownie. Rozważałem Mercedesa GLC ale koszt zakupu i serwisu to porażka. Wychodzi ok 100k więcej przy 6 latach użytkowania i wyborze najwyszych opcji.
Nic się nie dzieje. Tankuje. Wymieniam olej i w trasę.
30kkm zero usterek
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 40 TDI 204KM 150kW