Totalne zaskoczenie na plus. Auto fantastycznie zdaje egzamin w mieście i mieści się w moim garażu.
Silnik cichy i najważniejsze nie bierze oleju. Do tej pory od nowości nie otwierałem jeszcze maski auta-szok
Poruszam się po mieście i skrzynia jest ściśle związana z trybem jazdy. Przy odbiorze nowego auta w salonie tryb jazdy ustawiony był na komfort ale wbrew licznym radom wybrałem tryb efficiency i na razie jestem zadowolony-pali zdecydowanie mniej ok. 10l/100km tylko w mieście choć okupione jest nieco ocieżalością. Radzi sobie z tym aktywny tempomat asystent korków. Na autostradzie jak na razie nie muszę zmieniać trybu jazdy a tempomat jest rewelacyjny.
Komfort klasy premium dzięki pneumatyce - koniecznie trzeba ją mieć aby nie mieć kompleksów wobec większych Q7 czy Tuarega ale wiem też od innych posiadaczy audi że bez pneumatyki zawieszenie też daje czadu azjatyckim konkurentom. Nie wiem niestety jak działa pneumatyka w BMW X5 i mercedesie GLE bo w klasowej konkurencji w BMW X4 jej brak a w mercu GLC otrzymuje się za wysoką dopłatą ponad 16tys. razem z tylną osią skrętną podczas gdy w audi za niewiele ponad 10tys. zł.
To ma być auto nie rzucające się w oczy! - doskonały wół roboczy a nie jak modelka na wybiegu!
Duże szyby i kamera robią swoje.
Jak w Audi bez wszedobylskiej tabletozy jak w GLC.
W zimie i latem doskonale bo dzięki funkcji AC ECO nie jest natarczywe.
Wszyscy się mieszczą swobodnie ale piąta osoba ma niestety gorzej ale w końcu to wół roboczy do miasta dla 2 osób.
Bez komentarza. PNEUMATYKA robi swoje. Cicho na postoju w mieście i autostradzie-to auto wręcz płynie.
Na razie tylko benzyna 98.
W stosunku do konkurencji bije ceną na głowę Merca GLC a nie mówiąc BMW X4.
Na razie bez problemów.
Na razie bez problemów.