Przeniesienie napędu
: Napęd quattro jest odczuwalny w użytkowaniu, jak najbardziej na plus.
: brak
Fajne auto, egzemplarz, który posiadam jest bezawaryjny :) Czytałem wcześniej o problemach z silnikiem 3.0 tdi ale przez prawie 2 lata niczego nie doświadczyłem. Chyba oleje łącznie z filtrami co 10 tys i olej w automacie co 50-60 tyś. niwelują pojawiające się problemy. Skrzynia gładko i szybko zmienia biegi. Mapa silnika na ok 300KM praktycznie od początku i zero problemów. Auto udane, jestem zadowolonym użytkownikiem. Jest trochę sztywna ale mimo wszystko bardziej komfortowa od A4 B8. Dużym plusem jest większy prześwit, dzięki czemu nie ma problemu z zahaczaniem o krawężniki, studzienki, czy jakieś wyboje. Auto już dosyć stare, z dużym przebiegiem a jest zwarte, w środku nie trzeszczy (nawet panorama) i od początku nie ma żadnych problemów z zawieszeniem :) nawet nic nie zaczęło delikatnie stukać. Części eksploatacyjne śmiesznie tanie.
Elastyczny, zero dymienia, fajnie brzmi.
Fajna skrzynia. Jedyny problem w tym, że rusza wolno z postoju - bez znaczenia jak mocno wciśnie się pedał gazu.
Wszystko ok.
Zero rdzy, czy problemów z lakierem.
Jak dla mnie ok. Minus za słabe oryginalne światła cofania. Bez tylnej kamery mało co widać.
Duże schowki we wszystkich drzwiach z miejscem na duże butelki wody, 4 x uchwyty na kubki.
Bez zastrzeżeń.
Jest ok.
Jak na tą klasę jest dobrze.
Tanie części eksploatacyjne, nie psuje się.
Fajne auto w dobrych pieniądzach.
Bezawaryjny, nigdy nie było sytuacji, że coś zaskoczyło w drodze.
Bezawaryjny, nigdy nie było sytuacji, że coś zaskoczyło w drodze.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 TDI 240KM 177kW