Swietny , dobrze wykonany i szybki kompaktowy SUV z bardzo dobrym silnikiem i napedem Quattro.
Z silnikiem 2.0T daja sporo frajdy z jazdy i potrafi zaskoczyc przyspieszeniem slapanie nie jest takie zle 11 ltr , Nie stac cie na to to kup Dacie Dustera z dieslem.
Silnik 2.0T ma zwolennikow oraz przeciwikow Ci pierwsi chwala go za kulture pracy i bardzo dobre przyspieszenia Ci drudzy krytykuja za zbyt wysokie spalanie.
Ja sadze ze silnik naprawde jest swietny i sprawia ze auto jest bardzo szybkie a spalanie wcale nie jest takie duze Trzeba pamietac ze tu jest staly naped 4X4 i masa samochodu 1755kg w miescie 11ltr nie uwazam wcale za zbyt wysokie spalanie.
Mysle ze przy obecnym kierunku rozwoju silnikow benzynowych z doladowaniem czas diesla nieublagalnie sie skonczy
7 biegow S tronic , szybki automat minimalnie gorszy od 8 biegowego automatu BMW , ale zlego slowa powiedziec nie mozna.
Zadnych szarpniec , niewiesz kiedy i jest juz 6 bieg, Swietna wygoda w polaczeniu z inteligentnym tempomatem.
Po hondzie CR-V wyglada to tak jak by prawa fizyki na zakretach przestaly obowiazywac tam gdzie inne auta np passat hamuje ja nawet nie mysle o ruchy prawa stopa w kierunku hamulca,
Do przodu widok ograniczaja troche masywne przednie slupki na zakretach i przejsciach dla pieszych trzeba uwazac zby kogos nie trafic, Przy parkowaniu system czujnikow parkowania z wizulaizacja na ekranie nagigacji dziala pardzo dobrze, Super duze lusterka
Swietne sportowe fotele skora /alkantara wedlog mnie to lepsza opcja niz full skora.
Swietna jakosc wykonczenia w stusunku do Hondy OGROMNA roznica.
Krytykowana przez niektorych MMI okazal sie bardzo prosty w obsludze a wlasciwie intuicyjny , jak umiesz poslugiwac sie telefonem komorkowym to MMI nie sprawi Ci zadnego klopotu.
Zbyt maly schowek na okulary - to mozna by poprawic.
Wszytko dziala jak nalezy, 3 strefowa klima sprawdza sie swietnie.
Jak na moje potrzeby jest ok dodam ze nie jestem fanem aut typu Q7 czy GL. Audi Q5 nadaje sie i na zatloczone parkingi i na wyjazd z rodzina na wkacje.
2.0 T i wszystko jasne,
2.0T 1755kg palic swoje musi ale nie sa to ilosci ktore odstraszaja , w miescie jakies 11ltr. Nie stac na takie auto to kup Renault Talie albo dacie Dustera z dieslem pod maska.
Jakosc swoje musie koszxtowac
Nic
jak do tej pory Swietnie NIC sie nie dzieje.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TFSI 211KM 155kW