: Bardzo cichy , dynamiczny i wygodny samochód ,bardzo dobra skrzynia biegów.
Samochód kupiony w marcu 2017r, z silnikiem 2TDI 190KM.Pierwsze wrażenia:ładnie wykończony,cichy,świetna skrzynia biegów s tronic,bardzo żwawy silnik,bardzo wygodne fotele sportowe skórzane,zawieszenie komfortowe niezbyt twarde, świetnie tłumi dziury.Bardzo przyjemny w środku a porównywałem ze wszystkim w tej klasie.
Nowiutki samochód to wiadomo,że nic się nie dzieje.
Świetna,szybka i bardzo płynna.
Rewelacja.
Doskonale tłumi wszystko.
Dzięki ogromnym lusterkom i systemowi czujników z wizualizacją nie ma problemu pomimo niewielkich okienek.
Jest dobrze ,ale szkoda że danych widocznych przed kierowcą nie można ustawić na ekranie MMI.Żona narzeka ,że nie widzi temperatury zewnętrznej i spalania.Reszta OK.
Wszystko działa bardzo poprawnie.
Dużo miejsca z przodu i tyłu natomiast tył tylko dla dwóch osób z powodu tunelu.
Bardzo cicho a jechałem nim z max. prędkością i byłem pod wrażeniem wyciszenia.Przy dużych prędkościach tylko pęd powietrza daje znać na dużych lusterkach.
Pali średnio 8.2l/100km,ale przy delikatnej jeździe pokazuje nawet 7.2l.
Dużo zależy od stylu jazdy.
Samochód kupiony na wyprzedaży rocznika więc cena do zaakceptowania.
20% rabatu od ceny cennikowej plus opony zimowe i rok ubezpieczenia w cenie.Ja jestem zadowolony.
Tutaj trudno coś napisać , może za rok lub dwa.
No brak jakichkolwiek usterek ,ale mam 3 lata gwarancji to mogę spać spokojnie(przez 3 lata).
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI clean diesel 190KM 140kW