Samochód sprowadziłem z USA. Jest bardzo przyjemny, idealny dla rodziny 2+1 jak i szybsze przejażdźki. Przy przepisowej jeździe udało mi się pokonać bocznymi drogami trasę Częstochowa - Łódź 150km ze spalaniem 8.2 więc rewelacja. Szaleństwo zaczyna się w mieście gdzie wir w baku jest nieunikniony tj. 15-18L/100km. Samochód nie spala 11 czy 12 litrów po mieście, nie wierzcie w głupoty kogoś kto go nie ma. Regulowana twardość zawieszenia w połączeniu z obniżonymi sprężynami H&R rewelacja. Samochód ma dużo więcej plusów i daje sporo frajdy z jazdy dzięki elastyczności i napędowi
Silnik rozwojowy - można bezproblemowo go przerobić na 450 koni
Nie do zajechania, tiptronic 8 biegowy daje radę. W trybie Dynamic - szybki i responsywny taki jak trzeba. W innych trybach troche ospały ale po to jest wybór.
Sztywno i precyzyjnie
Zaskakująco słaba widoczność w lusterkach pomimo gigantycznych gabarytów, bez czujników parkowania zapewne auto ciężkie w manewrach
Wszystko pod ręką
Mam 180cm, bezproblemowo odnajduję się z przodu chociaż za mną osoba o podobnym wzroście będzie miała dosyć ciasno. Podobnie z fotelikiem dla dziecka - na styk. Z tyłu nie jest tak różowo jeżeli chodi o miejsce - tutaj Audi się nie popisało.
W środku cisza, szyby dzwiękochłonne zdają egzamin
Bardzo drogie części karoserii, zawieszenia itp chociaż w ASO jest taniej niż na Allergro!!! Polecam sprawdzać
Póki co moje najlepsze autko ale już wiem, że następne będzie A6 bądź A7
Jeszcze nie wiem, samochód posiadam dopiero od dwóch miesięcy po sprowadzeniu z USA, póki co nie było żadnych awarii i raczej się na to nie zanosi.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 TFSI 272KM 200kW