: Ładne, zgrabne autko, również w środku wszystko mi się podoba
Sprowadziłem z USA z przebiegiem 5 tys. km, więc auto praktycznie nowe. Skrzynia 8-biegowa, nie mogłem takiej wybrać. Auto b. ładne, szczególnie w wersji S-line. Dla mnie jedyny minus to spalanie.
230KM na to auto wystarczy. W środku cicho, nawet przy 150 km/h.
Nie jest źle (najgorzej przy starcie), jeździłem różnymi markami premium i innymi, stąd mam porównanie. Wg mnie obecna 8-biegowa jest lepsza od poprzedniej 6-biegowej, ktora mialem w starszm Q3 lub Superb TDI, ale dla mnie najlepsze są automaty Pegueota - tam zmiany biegów są praktycznie nieodczuwalne.
Wersja quattro, stąd nie ma poślizgów, itd. Auto sztywne, nie buja na boki - dla mnie super. Wersja z audi drive select - można zmieniać charakterystykę.
Auto naprawdę ładne, reflektory led - b. dobrze oświetlają i ładnie wyglądają, w środku dobre materiały, ładne owietlenie wewn. (można zmieniać- cała paleta kolorów)
Bardzo dobra z każdej strony. Kamery 360° fajny bajer
Jest możliwość ręcznego sterowania klimatyzacji - duży plus. Wszystko pod ręką, nagłośnienie Bang&Olufsen b. dobre - jakość dźwięku super.
Klima b. wydajna,
Nie jest to wielki SUV, ani tym bardziej minivan (najlepsze nadwozie jako auto rodzinne), ale z tyłu jest więcej miejsca niż w poprzedniej wersji Q3
Lepiej niż w cls mercedesa
Nie miałem żadnych wydatków poza paliwem, ale jest to auto praktycznie nowe. Niestety pali dużo, więcej niż poprzednia wersja Q3 z 2.0 200KM silnikiem też quattro o ok. 0,5-1l. Z diselami nie ma co porównywać. W mieście na krótkich odcinkach 12-13l. Na dłuższych 11l. W trasie trudno zejść poniżej 8l - mój rekord to 7l, ale to była b. wolna jazda. Średnio u mnie na 10 tys. km. to 11l, ale w 80% miasto.
W salonie moja wersja to ponad 300 tys. zł- wg. mnie zdecydowanie za dużo, chociaż z drugiej strony plastikowe auta są to 150 tys.
brak usterek
Brak usterek