Ocena kierowcy - Audi Q3 II SUV

Rok produkcji 2020
Okres użytkowania: 1 rok
Audi Q3 II SUV 1.5 35 TFSI 150KM 110kW od 2018 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : mmi awaria, i zawieszanie szczegolnie carplay
silnik benzynowy, a warczy przy przyspieszaniu dość mocno. po za tym w miarę ok. na autostradę ok. przy uruchamianiu (np startstop) dosc wyraźnie bujnie samochodem . są tez wibracje silnika na kierownicy i na fotelu , szczegolnie jak samochod jest zimny.
jedyny plus to przyspiesza ok, chociaz szarpnie przy zmianie na 2. w trasie ok , nie mam uwag. ale jazda w miescie to bardzo slabo, czuć szarpnięcia, a mega słabo to opoźnienia , to wręcz niezbezpieczne jak chcesz wlaczyc sie do ruchu wciskasz gaz a tu nic ;-( po 3 sek dopiero rusza. podobno wszytskie tak mają. słabo. po za tym, na jeżdzinie bez gazu, po deikatnych wybojach w skrzyni slychac brżeczenie, jakby nakrętki w puszcce. moze ja mam trefny egzemplarz, ale ASO nic nie wykryło, wiec ten typ tak ma ???
jesli ktos liczy na komfort, jazdę jak na kanapie, to nie się zawiedzie. zawieszenie dość sztywne, czuc kazdy dołek . ale na autostradzie juz to nie przeszkadza ;-)
widoczność dobra
raczej wszytko na swoim miejscu
parują szyby z tyłu w zimne , mokre dni. filtr kabinowy łątwo zmienic nawet samemu, więc to nei kwestia filtra.
przestrzeń w miarę ok. natomiast siedzenia (sportowe) niezbyt wygodne na dłuuugie trasy. po 6 godzinach plecy trochę czują. a z tyłu to trochę jak w autobusie miejskim ;-) tylne na długie trasy kompletnie odpadają.
myślę ze nie jest źle, nie jest jakośc wybitnie, ale na poziomie innych . to co dośc mocno irytuje to dosc wyraźny szum powietrza z przodu na slupku, jakby szyby nie domknięte.
to zalezy od portfela ;-) tanio nie jest, ale kto to kupuje chyba nie liczy na oszczędności.
myślę ze nazywanie klasa premium, to lekka przesada. ot, taki opel, czy inny tylko moze ciut lepiej zmontowany. chyba nie opłaca się tyle wydawac na ten model.
1. mmi 2. zawieszenie tył 3. zawieszenie przód. 4. czujnik deszczu dziala dziwnie. czasem calą szybę musi zapadać zeby wlaczył wycieraczki, niestety trzeba czasem wspomagac ręcznie.
na razie nie ma.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 35 TFSI 150KM 110kW [l/100km]