Auto niestety niewarte swoich pieniędzy. Za gotówkę nigdy bym nie kupił. Na szczęście czeka mnie jeszcze tylko rok leasingu. Pierwszy i ostatni raz sięgnąłem po audi. Auto na 11 miesięcy odwiedzało aso z 20 razy. Co chwilę coś nie działa i pojawiają się błędy systemów. Za tą kasę nie dostajemy nic premium. Może i środek wygląda ładnie, ale spasowanie materiałów jest na poziomie Dacii. Sorry, jest gorsze bo w nowym Dusterze nic nie skrzypi, a tutaj tak.
1.5tfsi 150km. W miarę oszczędny. Póki co nic się z nim nie dzieje. Pewnie byłby w miarę ok gdyby nie tak okropna skrzynia biegów, która niszczy wszelki potencjał tego silnika.
2 gwiazdki tylko dlatego, że jest i działa. Reakcja na gaz fatalna. Normalnie da się jechać tylko w trybie sport. Pozostałe tryby to toczenie się, a nie jazda. Jest to wręcz niebezpieczne. Skrzynia trzyma bardzo niskie obroty ze względu na emisję spalin. W serwisie nie chcą mi nic pomóc, tak ma być i koniec. Dno! Zamiast przyspieszać, to auto wyje jak w cvt. Co najgorsze w aucie testowym nie zauważyłem żeby skrzynia była aż tak zamulona. Chyba pozmieniali coś w sterowniku od tamtego czasu.
Jest ok, całkiem precyzyjnie i pewnie auto się prowadzi. Nie mam zastrzeżeń, ale rewelacji też nie ma względem konkurencji.
Ładny samochód. Jednak linia dachu powoduje, że w 2 rzędzie jest bardzo mało miejsce na nogi i głowę. Mi to nie przeszkadza, bo jeżdżę sam lub z żoną, ale jak ktoś chce z tyłu kogoś wozić, to raczej tylko dzieci lub osoby z max 170cm wzrostu.
Widoczność do tyłu kiepska przez małą szybę. Do przodu jest ok. Kamera cofania ratuje sytuację.
Na szczęście jest jeszcze dużo fizycznych przycisków i to była rzecz, którą mnie audi w dużej mierze przekonało. Wygodne fotele, duży podłokietnik, schowki. Jest okej, na to akurat nie narzekam.
2 strefowa klima żyje własnym życiem od kiedy posiadam auto. Raz wieje jakby chciała mi łeb urwać, a raz prawie wcale. Włącza się i wyłącza losowo. Serwis nie widzi usterki. Średnio raz na 10 wyjazdów mam z nią problemy. Klasa premium, tia... Jak działa, to jest okej.
Z przodu okej, z tyłu ciasno. Bagażnik wystraczający.
Wyciszenie jest okej do prędkości 120km/h. Powyżej kiepsko, ale to też nie auto na trasy. W porównaniu do konkurencji w segmencie premium wypada blado.
Na szczęście auto nowe, to oprócz paliwa kosztów brak.
Słabo. Kompaktowy suv za 200 tys ma tak wiele mankamentów jakby kosztował połowę tej ceny. Teraz żałuję, że nie wziąłem Hondy lub nie dołożyłem do lexusa. Tam chociaż byłoby stabilniej elektrycznie i skrzynia biegów może głośna, ale chociaż bez laga.
Psujące się drobiazgi to wizytówka tego auta.
Nic poważnego na razie się nie zepsuło, na szczęście.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 35 TFSI 150KM 110kW