: 3.0 TDI - idealny motor dla osoby która na prawdę jeździ i robi kilometry. Ekonomia i komfort w jednym.
: brak.
Nie spodziewałem się, że będzie aż tak oszczędne. 3.0 TDI w trasie i mieście spisuje się świetnie. Spalanie w trasie od 7 do 8 litrów - przy 140/160 km/h. Ogólnie bardzo polecam jeżeli zależy komuś na dynamice i wygodzie. Po zrobieniu 500km wychodzisz z samochodu tak samo jak przejeżdżając 50km. Bardzo polecam.
Spalanie średnie przy 3.0 TDI około 7.5L. W mieście około 12/14L. Przeglądy poniżej 1000zł można robić w serwisach pogwarancyjnych. Nie jest źle. Ostatni przegląd wyszedł mnie około 600zł brutto.
Trochę szarpie, choć nie zawsze.
Delikatny i przyjemny, ale na pewno nie jest to auto na górskie serpentyny, ma za dużą masę. Na trasie za to połyka kilometry z prędkością przelotową 180km/h
Zero zarzutów. Żadnej rdzy czy coś podobnego + ten wygląd.
Dobra dookoła samochodu.
Bagażnik olbrzymi! Schowałem tam kolarzówkę bez rozkładania tylnego koła. Jest monstrualny + pełno miejsca w środku.
Fotele podgrzewane i wentylowane - mocno polecam. W aucie trochę ciężko ustawić mi klimę w idealny sposób, nie wiem czemu, ale jest bdb mimo wszystko.
Mnóstwo miejsca wszędzie.
Rewelacyjne wyciszenie.
Nie jest to oktavia, ale także nie ma dramatu z silnikiem 3.0 TDI
10/10. Za takie pieniądze (do 40k) nie znajdzie się na rynku lepszego samochodu do użytkowania na codzień. Bardzo polecam i pewnie kupię drugie takie samo auto.
Bywają, ale nie są aż tak upierdliwe.
Nie spotkałem się. Jedynie raz z czujnikiem położenia wału.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 V6 TDI 233KM 171kW