: Wcześniej miałem delikatnie utwardzone zawieszenie i na nierównościach nie było komfortowo.
W tym aucie mogę to regulować
: auto jest naszpikowane elektroniką i trzeba o nią dbać
Nie ma aut idealnych i to też nie jest. Dużo mu nie brakuje ale parę rozwiązań można by zrobić lepiej.
Np spryskiwacze przedniej szyby wypuszczają 4 skondensowane strumienie płynu podczas gdy w poprzednim aucie płyn był rozpryskiwany po całej powierzchni szyby. Przetarcie szyb trwało krócej i było bardziej efektywne.
Silnik fajnie mruczy i ma niezłego kopa. W porównaniu do poprzedniego auta, ciągnie już od samego dołu.
Szybko i poprawnie zmienia biegi. Fajnie, że zmian można dokonywać łopatkami przy kierownicy.
Pneumatyczne regulowane zawieszenie to poezja. Czuć różnicę między ustawieniem dynamicznym a komfortowym.
Napęd na 4 koła przydaje się zwłaszcza zimą i w pagórkowatym terenie.
W poprzednim aucie miałem 250KM i przedni napęd, podczas gwałtownego ruszania często zrywało przyczepność. Przy napędzie na 4 koła w obecnym samochodzie jeszcze to mi się nie przytrafiło.
Pozycja zza kierownicy jest lepsza niż w mniejszym Volvo V70
Wszystko jest tam gdzie powinno. Łatwo się obsługuje wszystkie funkcje.
Klimatyzacja 4-strefowa przydaje się gdy np. mamy małe dzieci na tylej kanapie.
Solardach w słoneczne dni będzie dostarczał energii do przewietrzania samochodu.
Miejsca jest dużo zarówno na przedniej jak i na tylnej kanapie.
Mam zamontowane z tyłu 2 foteliki i zostało jeszcze miejsce dla dorosłej osoby.
W aucie jest cicho, przy mocniejszym wciśnięciu pedału gazu dopiero dopiero dociera do nas dźwięk V8.
Przy dużych prędkościach powyżej 160km/h słychać tylko dźwięk opływającego powietrza
Mam auto z instalacją gazową. Spalanie w przedziale 15-20l gazu na 100km. W chwili obecnej koszt 100km to ok.30-40zł więc jak na silnik V8 4,2l i 335KM wynik znakomity
Tutaj należy sobie odpowiedzieć na pytanie czy chcemy mieć auto kompletnie wyposażone ale kilkuletnie czy prawie nówkę ale golasa.
Przeguby zewnętrzne i drobne usterki elektryczne
Jak na razie brak.
- zużycie paliwa dla silnika 4.2 V8 335KM 246kW