Przeniesienie napędu
: zmiana biegów + sposób brania zakrętów - frajda jak w BMW ale bez niechcianych efektów specjalnych :)
jeżdżę VOLVO V70 '98 (rewelacyjna marka - niewiele ustępująca A8 - o dziwo o niebo lepsza niż A6!!! ) BMW 3-starszą i 5-nową i 7-starsza - wydaje mi się że nowa 5 -ka może konkurować z A8 - jednak brak QATTRO no i cena dwa razy wyższa! O Mercedesach (E+S nowei starsze) się nie wyrażę gdyż moderator nie puściłby moich słów - a tak mi się podoba z zewnątrz!
rewelacja - tuningowany w AUDI na 250KM - zbiera się super, choć lekka turbo dziurka jest - jednak ten samochód pyta "ile chcesz dziś pojechać" w okolicach 120km/h a ciągnię do 180 że aż miło - silnik bardzo cichy dla siedzących w środku
tu to jest po prostu REWELACJA - automat który zmienia biegi niezauważalnie - po raz pierwszy wogóle nie używam tiptronica oraz zmiany w kierownicy - nie umiem tak dobrze zmieniać jak ten automat ;( ;)
QUATTRO + sportowe zawieszenie audi - trzyma się jak przyklejony i nadal mam komfort - ponieważ jeżdżę BARDZO dużo jednak wolałbym ciut bardziej miękko - ale tylko ciut - jednak jest o niebo lepiej niż w S-class gdzie nie wiesz zupełnie co się dzieje z autem a na wymioty zbiera cię po 3 minutach jazdy - katastrofa!!!
ale bez parktronica byłoby biednie :)
tu dwa minusiki - włącznik świateł -> niechcący ciągle przełączam gdy używam kierunkowskazów oraz hamulec ręczny który podnosi podłokietnik - jest to już poprawione w nowej wersji - poza tym samochód przemyślany od a do dużego Ż - majstersztyk
aż za dobrze, aż za dobrze :)
z przodu rewelacja - z tyłu dla dwójki rewelacja - ale kiedyś musiałem przewieźć trójkę dzieci w fotelikach z tyłu i już coś jęczały :) na dzieci jednak polecam minivany :) - dla dorosłych w liczbie <=4 lepiej nie znajdziecie!
lepiej niż w S-class (zresztą badziewność wykonania S-ki to jest inna zupełnie historia) !! ale zdaje mi się że ciut gorzej niż nowej BMW-5, która jednak w klasie wyciszenia jest świetna - daję jednak mały minusik za świszczące przednie uszczelki - powyżej 170km/h - ale może ja coś tu źle słyszę :)
potrafię jechać tym autem 5,8 ON/100km jednak realna średnia w trasie to 6,4 - 6,8 ON/100KM, w mieście 11 ON/100km - auto 2 tony i przyspieszenie 6,5 sek do setki - czego chcieć więcej - konkurencja wysiada
kupiłem brykę wartą 400ts zł za 50tys zł - jest jak nowa - szkoda że nie ma oceny 6+
jest wiele rzeczy które mogą się zepsuć - jedak nic się nie psuje! mam dwa drobiazgi do zrobienia ale mi nie przeszkadzają :)
dodajcie troche kupując auto z historią serwisu - bez tego cena naprawy was powali na ziemię - jednak nie bity i zadbany wóz będzie jeździł dziesiątki lat!!
- zużycie paliwa dla silnika 3.3 TDI 225KM 165kW