Przeniesienie napędu
: skrzynia biegów jest genialna
: wspomaganie
Problemy zaczęły się po 80 tyś km i kolejny raz po 120 tyś km. Dwa razy wymieniana maglownica, bo padło wspomaganie, producent nie przewidział wymiany samego modułu co komplikuje naprawę, oraz wymieniany radar od aktywnego tempomatu i pre sense front, przez co samochód przestał w serwisie miesiąc, bo nie było dostępnych części od ręki. Na kierownicy na postoju przy uruchomionym silniku czuć wibracje, ekran od panelu klimatyzacji bardzo łatwo się rysuje i zbiera odciski. Responsywność systemu zostawia dużo do życzenia. Naciskamy ikonkę i po 1-2 sekundach dopiero otwiera dodatkowe menu, sam ekran reaguje na dotyk jak najtańszy Chiński tablet, trzeba mocno musnąć palcem.
Zostawiłem w rozliczeniu i przesiadłem się na koreańską markę, póki co po 2 latach i 80 kkm jestem bardziej zadowolony niż z audi. System zdecydowanie szybciej reaguje i do tego mapa z carplay potrafi wyświetlać się na wyświetlaczu przy kierownicy, w audi tylko wbudowana nawigacja to potrafiła.
Generalnie ok, liczyłem na lepszą kulturę.
Chyba jedyna dobra rzecz w tym aucie.
Twardy, skłonny do podsterowności,
wyciszenie mogłoby być lepsze
jest ok, mogłyby być kamery lepszej jakości, w roczniku z 2018/2019 pikseloza
Szału nie ma, wentylacja głośna
mało miejsca na nogi z tyłu, skoro to automat to po co wajcha po środku, która zajmuje sporo miejsca ? Miałem wersję nie quatro, a tunel po środku z tyłu mimo to zajmuje dużo miejsca.
być
wymiana maglownicy, producent nie przewidział naprawy modułu od wspomagania koszt w ASO około 20 tyś zł
zdecydowanie nie warty 350 tyś zł
do radaru od aktywnego tempomatu dostała się woda. Uznałbym, że jeżdżę samochodem po stłuczce, z tym, że mam go od nowości.
wymieniana dwa razy maglownica, bo przestało działać wspomaganie.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 45 TFSI 245KM 180kW