: Styl: auto "robi robotę" - chcesz się subtelnie wyróżnić? Jeździć z klasą? Kupuj :)
Wrzucam opinie pozakupową (2 miesiąc użytkowania) bo jak sam rozmyślałem nad zakupem niestety zbyt wielu ocen nie znalazłem - może to komuś pomoże w podjęciu decyzji :) Auto jako całokształt po krótkim czasie użytkowania polecam bardzo wszystkim niezdecydowanym - wygląd, linia, wyposażenie, "świeżość budy" w stosunku do rocznika - bezkonkurencyjna w tej klasie :)
Zbiera się z każdej prędkości, wciska w fotel jeśli chcesz, jeśli nie to komfortowo przyśpiesza - silnik pracuje równo, przy mocniejszym ciśnięciu bardzo ładnie i sportowo buczy robiąc wrażenie na kierowcy i przechodniach :) oczywiście nie jest to odgłos rasowej sportowej fury, jakiegoś gtr'a lub podobnych ale przynajmniej na polskich wertepach nie traci się kręgosłupa ;)
Równo i dynamicznie zmienia biegi, nie odczuwam żadnych problemów/opóźnień.
Pneumatyka - więc jak chcesz tak masz - sport = sztywno, komfort = bujanko.
Przód bez problemu, tył jak to w sedanie, trzeba wyczuć ile jeszcze "tyłeczka" zostało - pomaga kamera cofania i czujniki
Perfekt, jedyne do czego mógłbym się czepić to schowek na okulary w podsufitce - tragedia, okulary się nie mieszczą lub wypadają - chyba projektant już nie miał weny :-P
Grzeje elegancko, szybko robi się ciepło, nie mam webasto więc muszę brać na to poprawkę.
Dla mnie (176cm) idealnie, z tyłu goście też nigdy nie narzekali.
Silnik ok, trochę słychać opony i podwozie - ale pewnie spory udział w tym mają koła 20stki - fizyki nie oszukasz.
No co mam powiedzieć? Kupujesz auto premium ze świeżego rocznika z benzyna 3.0l i liczysz że spalanie nie przekroczy 8 litrów, za polisę zapłacisz 800 zł a klocki hamulcowe będą kosztowały 120 zł/szt? To kup sobie Pandę :-P koszty obsługi adekwatne do klasy i wyposażenia pojazdu.
Dokonałem dobrego wyboru - nie żałuję :)
Miałem drobne awarie: zacinające się składane lusterka, problemy z silniczkiem hamulca (trzeszczało) - ogólnie pierdoły z którymi trzeba się liczyć przy aucie używanym.
Brak poważnych usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 TFSI 310KM 228kW