Auto duze komfortowe przemyslane i madre. Jak dla mnie ma za duzo zbednych bajerow ale wszystkie przyciski schowki sa przemyslane przez konstruktorow. Nie chce sie z niego wysiadac. Idealny samochod na dlugie trasy. Silnik zapewnia wystarczajaca moc podczas wyprzednia a przy tym jest w miare ekonomiczny w zimie srednio spala mi 10l. Od razu sprostuje na komputerze pokazuje 7.5 spalanie srednie ale sprawdzilem i gowno prawda. zalewam caly zbiornik 80l i przejezdzam srednio 800km. dycha na stowe wychodzi jak nic. Najlepszy ze swojego segmentu. Czy jest drogie w utrzymaniu to pojecie wzgledne ja zdawalem sobie sprawe ze tu sa czasem remonty rzedu 5-8tys i jestem na to w razie co przygotowany. Gorzej z takimi ludzmi ktorzy wczesniej mieli golfa 3 czy daewo lamusa i sie przesiedli do takiego samochodu by zaszpanowac przed sasiadem a potem zonk trzeba dolozyc 4 tys a nie ma. I wtedy taki wlasciciel pisze opinie ze to najgorszy samochod w zyciu itp. Ja zarabiam 4 netto i jak dla mnie jest ok w utrzymaniu. wiedzialem na co sie pisze. Ale warto zeby sie cieszyc radoscia z jazdy w tym samochodzie.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 V6 TDI 240KM 177kW