Witam.Chciałem już coś napisać od dawna dla odwiedzających tego forum o tym aucie.Kupiłem je w czerwcu 2013 roku za 16 tysiecy. Auto kupione na PL tablicach.Ubezpieczyłem je na kwotę 3 tys zł ze względu na to że większość roku jestem w holandii. Jak kupiłem to wymieniłem rozrzad i filtry i oleje. Wyjechalem nim w lipcu i już po miesiacu strzelił mi w nim rozrząd.Auto pojechało z NL do PL na lawecie. Kupiłem silnik uzywany za 2.5 tyś plus dojazd do PL 300zł i powrót 600zł. Aha bym zapomniał wymieniłem przy okazji zawieszenie przednie bo mi stukało 1.5 tyś. Po powrocie jezdziłem koło 3 miesiecy i zauważyłem wyciek oleju przez gume łaczącą turbo i interculer okazało sie że pękła. Polski Mechanik zrobił mi to za 300zł. Następnie za 2 tygodnie jadąc do pracy nawaliła mi turbina. Znowu Auto poszło lawetą do PL. Teraz stoi na warsztacie. Dowiedziałem sie że zatarła sie turbina i odma jest zapchana koszt koło 2tys do zdobienia.Osobiście wydałem na to auto koło 30 tys a na chwile obecną chcę je sprzedać za 8tysiecy i nie ma chętnych. Odradzam kupna lepiej dołożyć i 1.9Tdi kupić i chipa włożyć. Słuchajcie się mechaników
Masakara wiecej stoi u mechanika jak nim jezdze. Strach wyjezdzać w dłuższą trase
Częste
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 V6 TDI 163KM 120kW