Ocena kierowcy - Audi A6 C5 Sedan

Marcin Olsztyn, 11 lat temu
Silnik 1.9 TDI 130KM 96kW
Rok produkcji 2003
Audi A6 C5 Sedan 1.9 TDI 130KM 96kW 2001-2004 - Oceń swoje auto
Silnik : uogólniając;fajny,żwawy silnik przy czym bardzo ekonomiczny
auto bezawaryjne,trzeba lać dobre paliwo,zalewać dobry olej i czerpać przyjemność z jazdy.Same zalety auto duże wygodne,zrywne,mało pali czego chcieć więcej ?
Jestem pozytywnie zaskoczony mocą z jaką auto przyśpiesza,może to ten moment (310nm)tak go wkręca ,bo miałem już dwa diesle 2.5 tdi i przy tym były mułowate.Praktycznie z każdego biegu można wyprzedzać prócz szóstego.Mały minus za kulture pracy mógłby być troche cichszy.
Skrzynia 6-biegowa ogólnie ideał działa wszystko bez zarzutu.
Doskonały układ jezdny,wyciszenie-tłumienie tych wszystkich dziur idealne,komfort z najwyższej półki, auto \'\'płynie\'\'po każdej nawierzchni.Miękii jak stare amerykańskie limuzyny.Polecam.
Do przodu i na boki super,gorzej troche do tyłu ale parktronic robi robote,w sumie auto ma swoje gabaryty także coś za coś...
Wszystko w jak najlepszym porządku.
Bez zarzutów,ogrzewa szybko,wentylacja też ok.
5 osób spokojnie sie mieści,miejsca bardzo dużo z przodu jak i z tyłu,a bagażnika jeszcze w żadnym samochodzie tak obszernego nie widziałem,mega wielki.
Tłumienie nierówności nawierzchni wzorowe,przy zamkniętych szybach słychać tylko czasem przy mocnym butowaniu pomruk silnika ale jak na diesla wyciszenie perfekcyjne.
auto bardzo żwawe,pięknie reaguje na gaz,już po pierwszej jezdzie byłem bardzo pozytywnie zaskoczony jak świetnie przyśpiesza.Jeszcze większą radość sprawiło mi spalanie,trzeba naprawde mieć ciężką noge by nawet w mieście spalił te 8 litrów.Ceny przeglądów i napraw do wytrzymania.Należy pilnować przeglądów a audi odwdzięczy się bezawaryjnością.
Wiadomo za marke sie płaci,audi od lat jest w pierwszej trójce najlepszych marek na świecie razem z BMW i Mercedesem.
bez uwag
bez uwag