Przeniesienie napędu
: rozszczelnienie simeringo za skrzynią biegów
Doskonałe auto na długie trasy.Niezwykle komfortowe i ciche.
Zimą na ośnieżonych drogach zostawia wszystkie Merce i BMW daaaleko w tyle!!!
Silnik choć duży to przy wprawnej jeżdzie zużyciem paliwa potrafi zaskoczyc.
Świetne osiągi,szczególnie przyspieszenie 6 sek. do setki.Bardzo dobre wyciszenie.
Należy uważać no dobór eleju.Jeżdziłem na Castrolu 0W30(kiepski,po postoju pow.3 dni klepiące popychacze),obecnie wlałem Motula Specyfic 0W30 Rewelacja.
Bardzo dobrze zestopniowana skrzynia,choć brakuje 6 biegu-ekonomia.
Doskonale się prowadzi w zakrętach.Napęd quattro polecam szczgólnie zimą.Przy dużych prędkościach pow. 220 należy mocniej trzymać kierownicę.Przydałby się servotronic.
Dobra z przodu gorsza z tyłu ale pomaga parktronic.
Fotele doskonałe.Po 800 km plecy są bez szwanku.W trakcie jazdy przeszkadza operownie nawigacją można się "zagapić".Reszta przełączników na swoim miejscu.
Klimatyzacja i ogrzewanie na 5,wentylatory pracują cicho i sprawnie.Ale mam zastrzeżenie, zimą-parują i szyby trzeba włączyć klimatyzację.Latem od Słońca auto szybko się nagrzewa.
Bardzo dużo miejsca.Auto z zewnątrz wygląda na mniejsze.Bagażnik spory,cztery osoby i bagaż to żaden problem.
Jak w Audi.Perfekcja.Brak stuków ,skrzypienia plastików.
Pali sporo szczególnie w mieście 15-17 litrów to normalka.W trasie można zejść poniżej 10 ltr. ale z pedałem gazu należy się obchodzić jak z jajkiem i prędkość max 100km/h.Średnio w trasie 11,2l.Odradzam serwis chyba że nowe auto.Ja mam własnego mechanika i jestem zadowolony(serwis klimy,oleje,komputer).
Drogi w zakupie ale rekompensuje komfortem jazdy i bezawaryjnością.Przy delikatnej jeżdzie zużycie paliwa mniejsze niż w Polonezie a silnik 340 KM!!!
Jedyna usterka to rozszczelnienie simeringu za skrzynią koszt naprawy wraz z olejem i częściami 290 pln.
Brak.
- zużycie paliwa dla silnika 4.2 V8 300KM 221kW