Przeniesienie napędu
: naped quattro po prostu rewelacja. nastepne autko jakie kupie to tez bedzie audi quattro.
auto idealne dla osoby szukajacej pojazdu wygodnego, wmiare prestizowego a za sprawa napedu quattro i co za tym idzie ciut podwyzszonego zawieszenia moze sie sprawdzic idealnie jako auto do rekraacji i wyjazdow np. na narty itp. dla oszczednych polecam wersje tdi. tutaj na oszczednosci nie ma co liczyc, ale jesli ktos te auto kupuje zapewne musi sie z tym liczyc
kultura pracy na najwyzszym poziomie. z elastycznoscia troszke gozej. silnik do ok. 3700 obr/min troszke ospaly. po czesci wine ponosi skrzynia biegow. wersja 30 zaworowa
tutaj mam mieszane uczucia. biegi wchodza precyzyjnie z milym oporem. troszke zbyt dlogie przelozenia. przy wyzszych predkosciach brak 6 biegu(duze spalanie powyzej 140)
posiadam wersje quattro. autko prowadzi sie wysmienicie. praktycznie nie idzie autka w poslizg wprowadzic, czy to jest sucho, czy mokro. gdyby nie malo precyzyjny uklad kierowniczy dzialajacy z opoznieniem i dajacy praktycznie zerowy kontakt kierowcy z podlozem dal bym 5. slabe hamulce bardzo podatne na przegrzanie. polecam montaz hamulcow "usportowionych". ich cena jest wyzsza o ok. 20%, ale warto dolozyc.
posiadam avanta. widocznosc do tylu bardzo slaba. do przodu i na boki wmiare ok
brak jakich kolwiek zastrzezen. wszystko znajduje sie na swoim miejscu i po wszystko siega sie intuicyjnie. po prostu po niemiecku
brak zastrzezen. climatronic dziala szybko i sprawnie, zima zas autko szybko sie nagrzewa. duzy + za 4 podgrzewane fotele
w zasadzie nie ma co komentowac. ilosc miejsca jak przystalo na autko klasy wyzszej bez zastrzezen
jest ok. w zasadzie mozna sie przyczepic tylko do chalasu przy wyzszych predkosciach. spowodowane jest to zestopniowaniem skrzyni i iwsokimi obrotami, ale mi odglos v6 nie przeszkadza :)
najwiekszy minus tego auta, to spalanie. nie ma sie co oklamywac, ze autko jest ekonomiczne i nie ma co wierzyc w zaperwnienia wlasciciela, ze autko spala 10-11 litrow w miscie. mi w miescie paqli od 14 do 18. zalezy od temperatury i stylu jazdy. pewnie z 1 luiterek dozuca quattro, nastepny szerokie niskoprofilowe oponki. w trasie znacznie lepiej. przy bardzo dynamicznej jezdzie pali okolo 15l, zas przy wmiare spokojnej ok. 10,5
w zasadzie auto wogole sie nie psuje.
auto bezawaryjne. uwazac trzeba na tylne zawieszenie w quattro. jego naprawy sa bardzo kosztowne
- zużycie paliwa dla silnika 2.8 V6 193KM 142kW