Ocena kierowcy - Audi A6 C5 Avant

Rok produkcji 1998
Audi A6 C5 Avant 2.5 V6 TDI 150KM 110kW 1998-2001 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : ilość schowków
Przejechałem autem zaledwie kilka tysięcy kilometrów zanim odjechał mi spod domu w nieznane. Spodziewałem się jednak po nim czegoś więcej - lekko się rozczarowałem. Radzę posiadaczom wykupić AC, bo nawet takie staruszki w naszym bezpiecznym kraju giną
pomijając paliwożerność to miałem wcześniej bardziej zrywne Volvo s80 z silniekiem 2,5 TDI i 10 konikami mniej
Automat, do którego nie miałem zaufania. Podczas wyprzedzania potrafił zaskoczyć nieoczekiwaną zmianą biegu, czasem zdarzało mu się \"głupieć\" - zamiast przyspieszać skrzynia przerzucała bieg w górę i duł. Nie jeździłem wcześniej autometem więc może to normalne.
małe lewe lusterko to porażka
wszystko na swoim miejscu
nagrzanie wnętrza trwało trochę zbyt długo
mam prawie 2 metry wzrostu i nie narzekałem na brak miejsca na nogi, czy głowę. Ale co do wygody foteli to duży minus. Pomimo wielu płaszczyzn regulacji nie udało mi sie ustawić wygodnie siedzenia, tak jakby było dla mnie zbyt małe. Być może konstruktorzy nie zakładali odchyleń od średniej powyżej 5 cm :)
To chyba największe rozczarowanie tego auta. Nie polecam tego silnika osobą myślącym o oszczędnościach na paliwie. Czytałem o tym, że duzo palą ale jeżdząc 2,5 dieslem nie chciało mi się wieżyć, że może być tak duża róznica - teraz wiem że może.
Tandetne detale w aucie tej klasy to jakaś pomyłka. Posrebrzane plaskiki z odpryskami itp.
Nie chcę się wypowiadać w tej kwestii, bo samochód skradziono mi zanim się cokolwiek zdążyło zepsuć
j.w.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.5 V6 TDI 150KM 110kW [l/100km]