Znakomity w stosunku jakości do ceny i generalnie w ogóle świetny. Minusem koszty utrzymania.
Trochę głośny po odpaleniu po nocy, ale żadnych więcej minusów po roku jazdy nie zaobserwowałem. Zero przecieków, zero problemów, zadbany, olej 5w40 i zero problemów z mocą.
Tiptronic bardzo dobrze działa, bez problemów. W czasie swojej eksploatacji miałem z nią jedną przygodę. Rozleciał się konwerter. Cały remont z wymianami oleju i innych rzeczy wyniósł mniej naprawdę nie mało, ale biorąc pod uwagę koszta wymiany np. koła dwu masowego w podobnych samochodach, to jest da się to przeżyć.
Bardzo dobrze się prowadzi, szczególnie quattro, jednak w przypadku zawieszenia pneumatycznego ludzi uprzedzali, że tył bardziej "wozi" niż przy tradycyjnym i to się u mnie sprawdziło. Quattro na zimę - bezcenne. Nigdy już nie zamierzam kupić samochodu z napędem na jedną oś.
Jak to w dużych samochodach. Z przodu i na boki bardzo dobrze, do tyłu gorzej. U mnie do pełnej wersji brakowało tylko pamięci foteli i NIESTETY czujników parkowania ;)
Na początku trzeba się przyzwyczaić, bo z przodu robi wrażenie w czasie jazdy, ale kilka dni i nie ma problemu.
Zero parowania, szybko się nagrzewa, w zimę wystarczy włączyć nawiew, poczekać 3-4 minuty i wszystko odmarznięte. Wystarczy zabrać lód szczotką i po sprawie.
Mnóstwo miejsca z przodu i z tyłu. Mam prawie 2 m wzrostu a za mną i tak kupa miejsca.
Bardzo cichy jak na diesla i tamte lata. W połączeniu z pneumatycznym zawieszeniem można powiedzieć, że prawie nie słychać silnika.
To jest problem dość poważny ;) Samochód jest koszmarnie drogi w naprawie w przypadku zamienników czy regeneracji bo o oryginałach lepiej nie wspominać, bo można stracić średnią polską pensję na byle poważniejszej naprawie.
Niewiele jest samochodów w tych pieniądzach, które będą lepsze.
Praktycznie brak.
Praktycznie brak. Ocena niżej za cenę naprawy, jeśli już się jakaś przydarzy.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 TDI quattro 150KM 110kW