Jak najbardziej polecam zakup takiego samochodu. Nie ma co się napalać na pierwszy lepszy egzemplarz. Warto trochę poczekać i poszukać czegoś konkretnego, a myślę, że się nie zawiedziecie :) Oczywiście autko wymaga odrobinę troski, ale potrafi się odwdzięczyć wysokim komfortem podróżowania i bezawaryjnością
Niby 130KM to mało, ale w końcu nie jest to samochod do wyscigów. Spokojnie wystarcza do normalnej jazdy, zawalidroga nie jest :) Częsci eksploatacyjne sa na poziomie tych do skody/vw... Koszt wymiany paska rozrzadu z napiczanami + pompa wody (wszystko oryginal w aso) ok 1100zl.
Wszystko OK, chociaz w moim egzemplarzu jest jeszcze skrzynia 5 piegowa, potem montowane byly 6 biegowe, mysle ze na trasie spisuje sie lepiej
Zawieszenie jest jedna z większych zalet tego samochodu, bardzo komfortowe i wbrew pozorom trwale... A jak się dobrze poszuka to wahacze wcale nie są takie kosmicznie drogie... Ja wymieniłem u siebie po przebiegu 230 tys km amortyzatory, poza tym wszystko jest OK. Super trzyma się w zakretach, dobrze wybiera nierówności. Kompromis pomiędzy komfortem mercedesa, a prowadzeniem w BMW...
Super wykończenie wnętrza, pomimo przebiegu nie widać zużycia materiałów użytych do wykończenia. Plastiki nie skrzypią, nic się nie zacina, wszystko działa poprawnie. Pełne wyposażenie umila podróżowanie. Długie trasy nie męczą, aż chce się jechać jeszcze dalej :)Dopiero z upływem lat widać za co się płaci kupując taki samochód...
Klimatyzacja dwustrefowa spisuje się świetnie, nie ma problemu z parującymi szybami. Nieporównywalna z tą z A4...
Miejsca jest mnóstwo, zarówno z przodu jak i z tyłu. 5 dorosłych osób zmieści się bez problemu, bagażnik bardzo pojemny i funkcjonalny, wada jest lekko skrzypiąca roleta bagażnika.
Jedna z największych zalet A6. Na początku trzeba się mocno pilnować, żeby nie nałapać punktów karnych - po prostu nie czuć prędkości... DO 140km/h jest super cicho, potem tez nie ma mowy o uciążliwym hałasie
Jak na samochód o takich gabarytach jestem pozytywnie zaskoczony(więcej paliła mi Laguna 2,2 dt). Średnie spalanie to 6.3 l/100km. Ceny przeglądów tez nie są wygórowane, silnik AWX jest bardzo popularny, wiec na filtry majątku nie wydamy. Cena klocków ferrodo na przód ok 200zł komplet, tarcze brembo 300zl komplet, rozrząd tak jak wyżej napisałem, amortyzatory ok 200zł sztuka.
Jeżeli kupimy samochód po \"okazyjnej cenie\" od \"dziadka\" który jeździł nim tylko do koscioła, a 5-6 letnie auto ma zadziwiająco niski przebieg to radze spodziewać się problemów :)(w większości A6 jakie sa do kupienia na allegro przebieg zatrzymal sie na magicznych 170-180 tys km ;-) Nie ma co bać sie przebiegu jeżeli jest on udokumentowany, wszystko było robione na czas itd... Uważam, ze jak na samochod tej klasy koszty utrzymania sa bardzo niskie
Tylko części eksploatacyjne. Raz zawiódł przekaźnik od kierunkowskazów, ale wystarczyło go wyjąć i przeczyścić( zaśniedziały styki)
Brak :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 130KM 96kW