Przeniesienie napędu
: Gdyby miał napęd tylko na przód nie byłoby tyle frajdy:)
Jak na dzień dzisiejszy Audi bije BMW ale jeszcze nie jeździłem piątką:) Chociaż nie ma turbo to na trasie nie spotkałem szybszego. Wyprzedzanie nawet na pełnym obciążeniu 5 osób nie robi problemu!
Silnik rewelacyjny, cichy, tylko słychać charakterystyczny, piękny dźwięk przy dodawaniu gazu... W połączeniu z quattro to moje poprzednie bmw było bardzo wolne:)
Skrzynia byłaby doskonała gdyby nie małe szarpnięcia przy ruszaniu i przymus powolnego puszczania sprzęgła z 1 na 2 bieg bo inaczej szarpnie...
Możesz się śmiać innym w oczy zarówno w zimę jak i w deszczu:) Na starcie aż wciska w fotel jak się depnie:) Rozdzielenie napędu w quattro to rewelacja.
Bez parktronika trzeba wyczuć zarówno przód jak i tył. Przodu nie widać a na tyle szyba która jest po skosie daje mylne wrażenia. Tak to super.
Ja mam 190cm i za mną spokojnie usiądzie jeszcze jeden mojego wzrostu:) Miejsca bardzo dużo, bagażnik też pojemny, wózka nie muszę już rozkładać na części pierwsze:)
Klima dwustrefowa, działa rewelacyjnie. Nawiew na tylne siedzenia przydatny. Ogrzewanie też działa bez zarzutu.
Tak jak pisałem wcześniej mogą jeździć nim spokojnie osoby z 2m wzrostu:)
Żadnych hałasów, piszczenia, tarcia. Wykończenie wysokiej jakości.
Jak na 3.0 V6 myślę że nie jest tragicznie. W samym mieście przy dużych korkach 17.5 max a na trasie przy mojej ostrej jeździe 12.
Za 2002 rocznik w takim stanie, silnik nie zajechany, parę blacharskich poprawek + rozrząd, cena za frajdę z jazdy niewygórowana.
Na razie bez problemów, tylko czasem kontrolka "check engine" od katalizatorów:)
Na razie spokój, jak kupiłem to ciekła pompa wody to wymieniłem razem z rozrządem za 1900 z robocizną i gwarancją na 90tkm.
- zużycie paliwa dla silnika 3.7 V8 260KM 191kW