Dla mnie auto jest po prostu fantastyczne. Ma wszytkie cechy które potrzebuję. Jeśli czegoś mi brakuje to czasem pojemności bagażnika
Trochę za słaby do ciężaru i napędu Quattro. Elastyczność jest bardzo dobra w porównaniu np. z Corollą 1.6 VVT-i, ale dla swojej klasy przeciętna. Sumując mi się podoba, ale słyszałem głosy krytyczne i je w pełni rozumiem.
Dobrze zestopniowana, pomimo pewnej słabości silnika auto się dobrze rozpędza do 200 km/h. Bardzo podoba mi się praca i umiejscowienie drążka zmiany biegów.
Mam Quattro i to jest to:).
Do przodu ok, ale do tyłu kiepsko. Lewe lusterko jest mniejsze(typowe dla grupy VW) i to trochę utrudnia jazdę po mieście. Poza tym widocznosć do tyłu jest do zaakceptowania po zdjęciu tylnych zagłówków.
Mam Climatronic i on spełnia moje potrzeby w tym zakresie
Chociaż przy Quattro i zbiorniku LPG w kole brakuje miejsca w kufrze w czasie wyjazdów rodzinnych. Przydałby mi się Avant
Jak na swoją klasę mogłoby być ciszej. Szczególnie przy prędkościach ponad 150km/h zaczyna być słychać szumy powietrza i silnik.
Cóż to jest jakby 2.6 litra i Quattro więc cudów nie należy oczekiwać. Na wtrysku LPG pali 11-13l na trasie i 14-17l gazu w mieście. Części można kupić w rozsądnych cenach jak na prestiżowe auto klasy wyższej. Po Vectrze A przeżyłem lekki szok:).
Kupiłem używane w dobrej cenie więc jestem zadowolony:)
Auto ma 9 lat, więc zdarza się że jakiś drobiazg trzeba naprawić np. zamek, albo silniczek spryskiwacza.
Nigdy nie zawiódł na drodze. Jeśli auto jest okresowo przeglądane i wymieniane jest co trzeba to jest bezproblemowe. Jeśli coś się zuzywa wiadomo o tym na długo przed zupełnym odmówieniem posłuszeństwa.
- zużycie paliwa dla silnika 2.6 V6 quattro 150KM 110kW