Znakomity samochód, nadwozie ocynkowane, części zamienne nawet bardzo dobrej jakości tanie, znakomite wyciszenie silnika, wygodny, duży i naprawdę świetny samochód. Jeśli komuś nie przeszkadza spalanie niech szuka i się cieszy niezawodnością i komfortem lepszym niż większość nowszych samochodów w tej cenie
Super silnik, piękny dzwięk jak to V6, elestyczność super bo ciągnie od 2000obr a i nie ma problemu z jazdą od 1500. Najbardziej lubi obroty powyżej 3000. Jedynie nie podoba mi się przy ruszaniu bo bez gazu nie ruszy ale to chyba problem z nieszczelnością.
Skrzynia chodzi świetnie jak na tak duży przebieg. Jedynie Jedynka się zacina ale to ze zużycia. Biegi są długie, na 2 poleci się koło 60 spokojnie, na 3 -150km/h. Ale obroty przy 120km/h to już ponad 3000.
Bardzo dobre zawieszenie i bardzo proste. W nowszych Audi jest już wielowahacz który się psuje na naszych drogach szybko a tu mamy proste zawieszenie i tanie. Nie jest to sportowe ani komfortowe zawieszenie ale jeździ się naprawdę przyjemnie.
Widoczność z każdego miejsca jest świetna. Jestem wysoki więc problemów nie mam. Jedyny minus to bardzo długa maska i końca nie widać dlatego przy parkowaniu trzeba wyczuć trochę gdzie jest koniec maski i koniec tyłu.
Cenię Audi za ergonomię. Wszystko znajduje się tam gdzie powinno i można sterować wszystkim bez odrywania wzroku od drogi. Każdy przełącznik jest duży i pewny, nie zdarza mi się coś omyłkowo włączyć. Dodatkowo zestaw dodatkowych zegarów pokazuje niezbędne informacje. Wszystkie samochody powinny tak mieć.
Klimatronik działa świetnie. Wentylacja jest bardzo dobra ale przeszkadza trochę szum powietrza. W innych samochodach jest ciszej pod tym względem. Automatyczne sterowanie działa nieźle, samo reguluje moc nawiewu. W zimie jest cieplutko w samochodzie a w lato nawet przy 35 stopniowym upale jedzie się super.
Wszyscy się mieszczą. Duży samochód ale w Passacie B3 z tyłu jest tyle samo miejsca mimo że to segment D a Audi to E. Szeroka tylna kanapa spokojnie pomieści 3 osoby, nawet dorosłe :) z przodu człowieki o wzroście 185cm wyciągną nogi do końca :D
Silnik wyciszony doskonale. Nie jeździłem bardziej cichym samochodem niż to Audi z silnikiem V6. Nawet przy 200km/h nie słychać silnika, slychać natomiast i to dość mocno wiatr. Nawet przy 120 jest już dość głośno prze wiatr ale nie jest to problem i rozmawiać można bez problemów przy 150km/h
spalanie na trasie super: 10-12 L lpg. W mieście już nie jest tak kolorowo bo około 15+:) ceny napraw zawieszenia wręcz śmieszne, rozrząd tak jak wszedzie praktycznie, niektóre elementy w osprzęcie silnika drogie: np przewody zapłonowe Beru ponad 500zł. Ogólnie samochod nie psuje się ale wiadomo jest już dość stary ale ceny części duuuużo tańsze niż do nowszych samochodow
Jakość starych Audi jest nie do opisania a ceny nawet około 15000zł to nic w porównaniu z tym co dostajemy. Nowsze samochody mogą się schować. Ceny części tanie (choć nie wszystkie). Radzę kupować tylko te najdroższe modele bo mamy większą pewność że było dbane o nie.
A6 C4 się nie psuje. Drobiazgi czasem się sypią ale wiadomo że nie jest to nowy samochód a wiele części mam oryginalnych z 1995 roku jeszcze :)
Nie było żadnej poważnej naprawy. Samochód ma dużo najechane ale nic nie wymieniałem poważnego. Samochód nie był szanowany przez poprzedniego właściciela ale działa super.
- zużycie paliwa dla silnika 2.6 V6 150KM 110kW