Przeniesienie napędu
: Stronic, płynność zmiany biegów
Witam, moją ałdiczkę kupiłem nową w salonie, indywidualna konfiguracja więc po pół roku A4-ka spełniła moje oczekiwania, komfortowa, ekonomiczna, rzadziej spotykana na polskich drogach niż Superb/Passat/3-ka/C-klasa. Wygląd z pakietem S-line może się podobać i cieszyć oko :) Cena po pełnym doposażeniu lekko szokuje tym bardziej wiedząc, że konkurencja za te same wyposażenie życzy sobie mniejszy $,
wersja 190KM w s-tronicu w zupełności wystarcza do tego auta,
S-tronic REWELACJA, płynne zmiany biegów w porównaniu do DSG, lepiej pracuje, nie ma szarpnięć, płynne przyspieszanie
z opcją drive select, jeździ jak przyklejona do asfaltu,
bez uwag, nowe auto, raz w tygodniu na myjni, nałożona ceramika, ;)
auto dopracowane, bez uwag
całość dopracowana oprócz: nowy duży wyświetlacz mógłby być bliżej prawej ręki, tym bardziej, że jest dotykowy i zrezygnowali z sterowania przy dźwigni zmiany biegów
AC - fajna opcja eco, która wspiera w oszczędność paliwa
Kierowca przy wzroście 180 ma wystarczająco miejsca, pasażer kierowcy też, lecz gdy za nim ustawię na stelażu fotelik dziecięcy już tego miejsca jest mniej i wymaga kompromisu,
bez uwag,
7 tys km, póki co 0 zł koszów oprócz paliwa
Audi nie potrafi poradzić sobie z oprogramowaniem MMI, który nie zawsze potrafi rozpoznać głównego kierowcę, zgłoszone w kwietniu mamy koniec lipca i czekam :(
brak poważnych usterek, auto nie wymagało przymusowej wizyty w serwisie
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 40 TFSI 190KM 140kW