: Przyspieszanie rewelacja, prowadzenie i hamowani zresztą także.
Auto z napędem na cztery koła i automatem sprawuje się wyśmienicie. Proszę się nie bać wysokiego spalania. Z mojego doświadczenia wynika, iż jest wyższe od manuala z napędem na przód o mniej niż 1l.
Na pochwałę zasługuje także świetny system audio \"Symphony\".
Dynamika i kultura pracy REWELACYJNA - to największy atut tego samochodu. Jeżeli chodzi o elastyczność to dobry silnik turbobenzynowy nie daje szans dizlowi.
Moje auto posiada skrzynię automatyczną sekwencyjną i jest to naprawdę dobry wariant - szczerze polecam.
Moje ma napęd 4x4 więc prowadzi się naprawdę świetnie. Prędzej niż kłopotów w zakrętach można się spodziewać nudności u pasażerów.
Widoczność uważam za całkiem niezłą, ale przy zmianie pasa trzeba uważać na martwą strefę.
Do obsługi auta trzeba się przyzwyczaić, intuicyjność rozwiązań mogłaby być trochę lepsza.
Wentylacja jest naprawdę dopracowana, działa bardzo równomiernie, nawet na tylnych siedzeniach co jest rzadkością.
W porównaniu do np. Mondeo wypada słabiej, ale w stosunku do wersji B7 jest duży postęp.
Bez zastrzeżeń. W czasie spokojnej jazdy silnika prawie w ogóle nie słychać. Przy pełnej mocy potrafi jednak być głośny - ale dla osób lubiących jazdę samochodem jest to najpiękniejsza muzyka.
Ekonomiczność w większym stopniu niż w innych autach zleży od stylu jazdy. Daje się nim jechać ekonomiczne, ale przy częstym \"wciskaniu do dechy\" auto potrafi spalić naprawdę sporo, ale i tak więcej wtedy kosztują mandaty.
Cena zakupu jest nie mała, ale dla silnika benzynowego to koszty obsługi są naprawdę umiarkowane(pomijając same koszty benzyny oczywiście).
26000 przebiegu i puki co żadnej usterki.
j.w.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TFSi 211KM 155kW