Każde AUDI zasługuje na 5+, miałem E46 z 2004 r. 2,0D automat PORAŻKA.
Super mocny silnik do normalnej jazdy mam dokładnie 100kW (136KM) 2,0TDI. Jest identyczny w osiągach jak 1,9TDI 130KM z passata lub a4 b6. Bardzo elastyczny 6 biegów nie trzeba szarpać lewarkiem co chwile. Kupiłem egzemplarz od 1go właściciela w Polsce salon, miał już wymienianą głowicę na gwarancji ponoć te wymienione nie pękają już i gwarancja jest na dodatkowe 3 lata. ;)
Normalna jak to ręczna. Biegi wchodzą pięknie.
Bardzo fajnie, auto jest lekko twarde wiec łatwo jest je wyczuć na drodze. Na lodzie i śniegu niepewnie przy 100km/h.
Super bez zarzutów.
Wszystkie włączniki pokrętła i uchwyty tam gdzie chciałbyś żeby były. Idealnie miałem a3 i tam filozofia była identyczna. Pochwała dla inż.
Z przodu elegancko tylne boczne szyby jak jest klima wyłączona to w zimę zaparowane. Poza tym kierowca nie może powiedzieć złego słowa.
No i właśnie tu się zaczyna mój problem. Jeśli się ktoś przesiadł do a4 b7 z passata b5 kombi to jest masakra: wózek dziecka musisz rozebrać na kawałki, nosidełko żeby zmieścić za fotelem kierowcy nie możesz mieć powyżej 178 cm wzrostu ja się mieszczę na styk. Ogólnie jest mało miejsca również z tyłu. Zamierzam jednak zamienić na A6 C6 bo tu mało a mam dopiero 1 dziecko i już jest ciasno a co dopiero z dwójką. ??
Perfekt jak na diesla. Poziom A6
Myślę, że jak na 2,0TDI jest ok w trasie przy ostrym ciśnięciu ok 6,5L w mieście ok 8 średnio cały czas 7L. Raczej niewiele jak dla mnie. Choć Mercedes C chyba pali mniej. ??
MAŁY SPADEK WARTOŚCI
Mam go krótko 2008 rok jeszcze się trzyma fabryki. :)
BRAK
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI PD 140KM 103kW