: Auto przekonało mnie jakością i wygodą w porównaniu do Focusa II mimo początkowej nieprzychylności.
: Skomentuj tę usterkę...
Dobra kultura pracy, mimo 140 km jeździ się dynamicznie nawet z automatem. Rozczarowanie - dość głośny. Jednostka z problemami.
Słyszałem opinie, że skrzynia jest awaryjna jednak ja nie miałem z nią żadnych problemów. Pilnuje regularnej wymiany oleju (chyba ok 300/400 zł co 60.000 km. Do bezstopniowej skrzyni trzeba się przyzwyczaić (wskazówka prędkościomierza wciąż wędruje w górę) ale jest bardzo komfortowa - żadnych szarpnięć. Tryb S daje więcej frajdy - szybsza reakcja na gaz, wyższe obroty.
Jeśli z przodu siedzą wygodnie dwie osoby o wzroście od 175 cm wzwyż to z tyłu nie ma czego szukać. Ja w przerwę między oparciem a tylną kanapą wkładam torbę z laptopem bo nie ma tam zbytniego luzu i komputer się nie poniewiera. Jechałem niedawno w 4 osoby w dłuższa trasę i musiałem się dosunąć oraz podnieść oparcie. było mi niewygodnie przez 800 km. Auto wygodne dla 2 osób z nieco większymi bagażami.
Za wymianę oleju, filtrów i podłączenie pod komputer - ok. 300 zł w ASO. Pytałem o koszt hamulców na przód - ok. 600/700 zł.
Solidny i wygodny samochód do nabycia za przyzwoite pieniądze. Radziłbym prywatny import z zachodu. Mimo, że jak na ceny z rynku niemieckiego kupiłem swoje Audi za rewelacyjne pieniądze to w Polsce pełno było dużo tańszych 'bezwypadkowych laleczek, full opcja, jeżdzonych przez dziadeczka'.
Błąd sterownika od Parktronica. Problem z napięciem w prawej, tylnej lampie.
W przeciągu 6-ciu miesięcy dwa poważne problemy z silnikiem. Auto dwukrotnie dojechało do serwisu na lawecie, a koszt napraw wyniósł 14500 zł! Radzę zacząć od pozbycia się filtra DPF.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI PD 140KM 103kW