Ocena kierowcy - Audi A4 B6 Avant

Silnik 1.9 TDI quattro 130KM 96kW
Rok produkcji 2002
Okres użytkowania: 1 rok
Audi A4 B6 Avant 1.9 TDI quattro 130KM 96kW 2002-2004 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : quattro :-)
Auto nudne... sorki poprawne do bólu. Leje paliwo ,zmieniam części eksploatacyjne i jeżdżę dalej. Na parkingu problem, które moje :-). W trasie super, na krętych drogach super + śnieg REWELACJA :-).
Przejechane ponad 330 tysięcy, auto w zimie odpala bez problemu, spala trochę oleju na 15 tysięcy, nic nie kopci.
6 biegów... w trasie rewelacja, chodzą jak mają chodzić :-) czyli bezproblemowo.
W porównaniu do ośki jednak jest różnica na +. W zakrętach czuje się trochę masę, ale zawieszenie + napęd naprawdę daje poczucie bezpieczeństwa.
W kombi... rewelacja.
Jak to w grupie vag. Wszystko na swoim miejscu.
Tutaj jestem w szoku. W zimie nagrzewa się naprawdę szybko jak na diesla. Podgrzewane fotele robią swoje (polecam). Wentylacje ułatwia szyberdach (polecam). Klimatronik dwustrefowy szybko i sprawnie chłodzi lub nagrzewa auto.
Mam 184cm wzrostu. Przód rewelacja. Z tyłu za mną też usiądę :-) bez większego trudu.
Jak na tą klasę... szału nie ma. U mnie głośniej jest przy 2 tys. obrotów niż przy 3 :-). Ale to chyba tylko u mnie tak jest. Ale u znajomego też szału nie ma.
Ceny części ze średniej półki w cenach akceptowalnych, wreszcie klasa premium. Jak na razie nic się psuje, więc też ciężko zweryfikować.
Cena A4 B6 Quattro - jakość bdb. Ceny droższe średnio o 5 tys. od ośki. W porównaniu z bmw 330 xd tańsze audi.
Pierdółki czyli żarówki i nic poza tym.
Jak na razie nic.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI quattro 130KM 96kW [l/100km]